”Jävligt små marginaler”

En urstark upphämtning förvandlades till en ytterst sur suddenförlust för AIK. ”Vi ville ha mer än en poäng", säger Niclas Burström efter 4–5-förlusten mot Växjö.

Det blev en match med mycket kamp där Växjö var bättre under den första halvan.

– Vi kom inte ut som vi hade sagt att vi skulle göra. Men andra var bättre och tredje var riktigt bra, sammanfattar Burström, som själv var nära att bli matchhjälte:

– Vi visar grym moral i tredje, det är också det vi får ta med oss. Vi hade tre riktigt bra lägen med en minut kvar, där jag har ett. Synd vi inte fick dit en.

Det var en match där domarna tillät väldigt mycket. En för hög nivå tyckte vissa på läktarplats.

– Men det vill jag inte kommentera. Däremot håller jag med att det var väldigt mycket kamp. Det är samtidigt rätt roligt att spela då, säger Burström.

Målskytt

Henrik Hetta var den som inledde AIK:s comeback i tredje perioden med sitt stenhårda skott i bortre krysset som betydde 3–4.

– Skönt att få göra mål, det var ett tag sedan. Men jag borde skjuta mer, säger Hetta, som var besviken över att AIK inte fick med sig en seger:

– Det är jävligt små marginaler, vi är jättenära att göra 5–4 i slutet av tredje. Sen har vi också en två mot nolla i förlängningen där vi är jäkligt nära att avgöra. Så det var surt att förlora idag. Väldigt surt.

Hetta var precis som alla i AIK besvikna på hur man agerade i första perioden:

– Vi är för osynkade i vår forecheck och gör inte det vi hade snackat om. Det behöver man göra mot ett så bra lag som Växjö.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen