Rysslands effektivitet gav seger

Segt och oinspirerat i 29 minuter. Sedan vaknade Ryssland - och då gick det undan. På 5.14 minuter vände de 0-1 till 4-1, och vann till slut med 4-3 mot Nordamerika U23 i World Cup.

2016-09-20 07:00

Ryssland fick en tuff start i matchen mot Nordamerika U23 i Air Canada Centre. Redan efter drygt fem minuter hamnade de i underläge efter att Connor McDavid tagit vara på en spelvändning och gett Auston Matthews öppet mål vid bortre stolpen.

Där och då var det inget som talade om för en rysk vänding.

Alexander Ovetjkin & Co såg trötta och sega ut efter 1-2-förlusten mot Tre Kronor. Tempot var lågt, spelet var svårt och Nordamerika fick ett enkelt arbete med att avstyra Rysslands få offensiva försök.

Inom loppet av 5.14 minuter i andra perioden vände allt.

- Vi började spela enkelt, sade Ovetjkin.

- Vi fick ner pucken i deras zon och de började ge oss spelvändningar. Vi fick våra chanser, och efter det fortsatte vi att trycka på. Det gav resultat och vi gjorde fyra mål.

Namestnikov kvitteradeEfter 9.29 av andra perioden kvitterade Vladislav Namestnikov, dock något turligt då pucken gick via stolpen samt målvakten Matthew Murrays ena skidsko och in i mål.

10.04 skickade Alexander Ovetjkin ett direktskott i stolpen.

1019 prickade Nikita Kutjerov in 2-1-målet.

Av bara farten satte sedan Jevgenij Kuznetsov 3-1 och Vladimir Tarasenko 4-1.

Nordamerikas Connor McDavid:

- Vi började spela markeringsspel i tio minuter, och det kostade oss matchen. När vi öppnade upp oss tog de över matchen. Det är inte så man ska spela mot Ryssland, sade han.

- Men jag tycker att vi svarade på ett bra sätt och tog oss tillbaka in i matchen.

"Han var helt otrolig"Nordamerika fick energi av Morgan Reillys 2-4-reducering och tidigt i tredje fick Ryan Nugent-Hopkins in 3-4 i powerplay.

I slutet av matchen var de sedan nära att få in kvitteringen men Sergej Bobrovskij, som storspelade rakt igenom matchen och räddade 43 av 46 skott, lyckades freda målet gång efter gång.

Och enligt Alexander Ovetjkin var det till stor del tack vare målvakten som Ryssland lyckades vinna.

- Han var helt otrolig. Det är de där stora tillfällen, det kan vara en tackling eller en bra räddning, som gör att laget börjar spela bra igen, sade han.

Inför sista gruppspelsomgången står tre lag på två poäng; Nordamerika U23, Tre Kronor och Ryssland. Tre Kronor och Finland, båda med en match mindre spelad, ställs mot varandra under tisdagskvällen.

Gruppernas två främsta lag avancerar till semifinalspel.