Oscar Lindberg ska ta chansen

Notera att denna artikel är från 2014

Efter en strålande säsong på svensk mark lämnade Oscar Lindberg tryggheten i Skellefteå för hockeydrömmen i Nordamerika. Ett år senare är NHL-drömmen fortfarande bara en dröm.

När Norran träffar Oscar Lindberg under måndagseftermiddagen möter vi en målmedveten men samtidigt avslappnad 22-åring.

Oscar beställer en iste på ett av Skellefteås lokala caféer, sätter sig ner och börjar berätta om en säsong på andra sidan Atlanten som varit både tuff och lärorik.

– Det gick riktigt bra i Travares City (försäsongsturnering för talanger) och även sen under campen. Men när säsongen skulle dra igång så var jag sista kille ut, berättar Oscar Lindberg, som fick starta säsongen i AHL och Hartford Wolf Pack.

Oscars förhoppning i det skedet var att så snabbt som möjligt visa upp sig från sin bästa sida och därefter få en chans i den klassiska New York Rangers-tröjan.

– Men det började tungt, både för mig och laget. Jag hade lite problem och jag spelade inte min bästa hockey tyvärr.

Istället för hockeyns finrum blev det, som för många andra rookies i NHL-cirkusen, en säsong med idel AHL-matcher på kontot – detta trots att Oscar hade en strålande period under slutdelen av säsongen då poängen trillade in.

– Samtidigt tror jag att det kan ha varit nyttigt för mig att spela i AHL. Men visst är det en liten besvikelse också.

Solklart mål

Drömmen om en NHL-debut lever i högsta grad kvar för Oscar. Och med tanke på att centrar som Brad Richards och Brian Boyle fått lämna Rangers under sommaren står NHL-dörren nu öppen för Lindberg.

– Nu vill jag givetvis ta steget och spela matcher i NHL, det är målet med säsongen. Men det är ju upp till mig själv. Det är jag som ska göra det.

En detalj som ska ta Oscar närmare hans dröm är hård träning. Dessutom finns det en specifik detalj som han jobbar extra hårt med.

– Jag vill få bättre speed. Jag har märkt hur viktig farten är där borta på den tightare isen, så det jobbar jag en hel del med.

Möter Tim i NHL?

Oscar har ett år kvar på sitt rookiekontrakt med Rangers, och om rätt bitar faller på plats kan det bli ett möte med tremeningen Tim Erixon även i NHL.

– Jag har mött Tim jättemånga gånger under säsongen och då blir det en hel del snack på isen, säger Oscar och skrattar.

– I en match så gjorde jag faktiskt mål samtidigt som jag sköt upp Tims klubba i ansiktet på honom.

Blev han förbannad?

– Nä, han skrattade åt det efter matchen samtidigt som han hade en fläskläpp.

När Oscar lämnar caféet kliver han ut på Möjligheternas torg – en plats som väcker fina minnen.

– Under guldveckan i år hade jag hemlängtan. Jag fixade till och med så att jag kunde se sista finalen via Skype. Föräldrarna fick hålla upp iPaden och filma tv:n, avslutar Oscar med ett leende.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen