Ny tredjeplats för Niklas Mörtsell

Notera att denna artikel är från 2014

Niklas Mörtsell tog en ny tredjeplats när SM i rallycross för Supernationella bilarna kördes i Kalix. Han var ju även trea i Älvsbyn i lördags.

– Det har släppt en aning efter den tunga inledningen på säsongen. Nu går det bättre och bättre, säger den tidigare Arvidsjaurkillen som numera bor i Malmberget och tävlar med Älvsbyns MS.

I det andra kvalheatet i 2400-klassen blev Niklas stående kvar på banan och tvingades bryta. Men i det tredje kvalheatet slog han till med en fjärdetid.

I sin semifinal blev Niklas tvåa efter Per Berglund, Finnskoga och i finalen slutade han trea efter Mattias Olsson, Bollnäs och Per Berglund.

– Det var tätt i finalen, bara en dryg sekund skilde de fyra främsta, säger Niklas som nu ser fram mot fortsättningen av Norrlandsveckan i Kalix i kväll och Klutmarksbanan på lördag.

Han var ju fyra i Piteå i söndags. I fjolårets Norrlandsvecka slutade han femma.

För Linus Holmlund, Gargnäs, blev det ingen start i semifinalen då bränslepumpen sprungit läck. Han slutade tia.

Supernationella klassen vann Ulf Eriksson, Oskarshamn före Mikael Dahlberg, Lycksele med Thomas Öhman, Älvsbyn som fyra.

Erik Karlsson från Flarken tvingades bryta tredje kvalheatet och tog sig inte till semifinal.

Lasse Pettersson

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen