NHL-meriterad back till Luleå

Luleå har gjort klart med två nya spelare till den kommande ishockeysäsongen: den NHL-meriterade backen Brendan Mikkelson och den svenska juniorlandslagsmannen Christopher Mastomäki.(TT)

2015-05-08 18:22

Luleå har gjort klart med två nya spelare till den kommande ishockeysäsongen: den NHL-meriterade backen Brendan Mikkelson och den svenska juniorlandslagsmannen Christopher Mastomäki. Den 27-årige kanadensaren Mikkelson har gjort totalt 131 NHL-matcher för Anaheim, Calgary och Tampa Bay, men har de två senaste säsongerna spelat i farmarligan AHL. Sverige och Luleås tränare Joakim Fagervall är dock allt annat än obekant för Mikkelson, som under lockoutsäsongen 2012-2013 spelade för allsvenska Västerås som då tränades av Fagervall.

"Vi trivdes jättebra i Sverige när vi var där sist så det känns mycket kul att få återvända dit igen", säger Brendan Mikkelson till Luleås webbplats.

18-årige forwarden Mastomäki kommer närmast från just Västerås, där han förra säsongen mestadels tillhörde J20-lag men även fick känna på allsvenskt spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!