Parterna har kommit överens – banan åtgärdas

Notera att denna artikel är från 2016

Gokartbanan i Ursviken har varit belagd med både tränings- och tävlingsförbud i mer än ett år. Ytskiktet på asfalten har varit orsaken och det har lett till en tvist mellan Skellefteå MS och asfaltsläggaren Svevia. Nu har parterna enats om en lösning. ”Det har varit en tuff tid”, säger Tom Verta.

Han slutade som ordförande i mars, efter nästan sju år på posten. Det har varit händelserika år, där en av de tuffaste delarna har handlat om asfaltsproblemen på Gokartbanan i Ursviken. Asfalten lades om 2012.

– Vi har investerat uppåt tre miljoner kronor i anläggningen varav ungefär 1,5 miljon har lagts på att lägga asfalt.

Men kort efter att allt var klart upptäcktes att ytskiktet släppte från banan. Det innebar i sin tur att banan belades med både tränings- och tävlingsförbud, samtidigt som ansvarsfrågan började diskuteras.

Hittade en lösning

Skellefteå MS anlitade advokat och tvisten var på väg att gå till domstol, när parterna hittade en lösning till slut.

– Vi har enats och Svevia kommer att åtgärda problemet med asfalten. Lösningen fungerar så att asfalten förseglas. Det har gjorts tidigare på en banan i Norrköping som hade samma problem. Det kommer att bli en bra lösning.

– Det är skönt och ser ut att vara löst. Det här har tagit mycket energi.

Det här har tagit mycket energi.

Vilka konsekvenser och kostnader har det här inneburit för er?

– Jag kan inte gå in på uppgörelsen, men i grova drag har problemet med asfalten inneburit en kostnad på runt 400 000 kronor för klubben. Men det värsta är väl att våra medlemmar har haft kämpigt och rekryteringen av nya medlemmar har varit tuffare. De som har tränat har ju varit tvungen att åka till Piteå, Luleå eller Umeå. Verksamheten har tappat fart.

Innan midsommar

Banan ska vara åtgärdad precis innan midsommar. Därefter väntar besiktning av Svenska Bilsportförbundet i juli. 27:e augusti siktar klubben på att arrangera tävlingar på nytt på banan.

– Det ska bli väldigt roligt att komma igång igen. Det här är ju en av de delar som vi har jobbat hårt för att få lite fart i.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 19 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 26 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 29 oktober 2017

Artiklar från 3 oktober 2017

Artiklar från 28 september 2017

Artiklar från 18 september 2017

Artiklar från 17 september 2017

Artiklar från 16 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Artiklar från 14 september 2017

Artiklar från 13 september 2017

Artiklar från 4 september 2017

Artiklar från 3 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen