Lärorikt för Marklund

Anton Marklund på Knutstorp i Carrera cup.

Anton Marklunds resultat hade en hel del likheter. Nia i kvalet, nia i första racet – och under lördagseftermiddagen blev det ytterligare en nia i protokollet. ”Jag hade en bra chans att bli bättre i sista racet, men fick inte till det riktigt.”

Första tävlingshelgen i Carrera cup blev lärorik för Marklund. Hans mål med cupen är inte huvudsakligen att nå framskjutna placeringar – utan att utvecklas som förare.

– Förra säsongen blev jag lite stressad emellanåt. Nu känns körningen riktigt bra. Farten finns där, men vi fick inte ut den fullt ut den här helgen, tyckte Marklund.

I lördagens andra och sista race i Carrera cup fick Marklund en betydligt bättre start än i första racet. Han tog en placering direkt och skapade sig kort därefter chans att bli sjua.

– Det kändes bra. Jag var egentligen snabbare än föraren framför, men det är en gammal räv som vet hur man håller en placering.

Lars–Erik Rantzow behöll sin sjundeplats in i mål. Marklund istället se sig omkörd av Pontus Fredricsson och gick in i mål som nia.

– Det är ändå ett fall framåt och vi har farten.

Felix Rosenqvist blev helgens stora vinnare i Carrera cup. Han vann båda racen. Lulesonen Philip Morin slutade på fjärde plats i andra racet.

Här kan du läsa alla helgens resultat.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen