Avslöjar: Stjärnföraren avslutar proffskarriären

Notera att denna artikel är från 2017
Beredd. Robert Dahlgren är på plats i Argentina. Foto: Tony Welam/TT.

Stjärnföraren Robert Dahlgren har valt att avsluta sin karriär på toppnivå. Han lämnar Volvo med omedelbar verkan. Allt har gått väldigt fort. ”Jag ska påbörja en civil karriär”, säger Dahlgren.

Robert Dahlgren, 37 år, har varit ett av de stora svenska namnen inom banracingen i nästan två decennier.

Sedan i mitten av 00-talet har han tävla för Volvo både i STCC, VM och i V8 Supercar. Inför den här säsongen var Dahlgren högaktuell för Volvos jättesatsning i VM. Men Norran kan avslöja att det inte bli någon satsning för Dahlgrens del.

– Det har gått väldigt fort. Jag blev uppringd och blev inbjuden till ett möte med Norrlands Bil. Jag fick ett så spännande erbjudande om en tjänst att jag tackade ja på stående fot. Magkänslan sa att det kändes helt rätt, säger Dahlgren.

Att Dahlgren lämnar Volvo och Polestar i det här skedet kommer som en stor överraskning.

– Det är det nog många som kommer att tycka. Jag har funderat i de här banorna ett tag och när den här chansen dök upp, kändes det rätt att ta den.

Lägger du av med allt tävlande nu?

– Nej, absolut inte. Men det har gått så fort att det här måste få sjunka in ett tag först. Sedan får vi se vad som händer. Det ska passa ihop med allt annat också.

Har du några anbud?

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men det har varit ovanligt många som har hört av sig faktiskt. Trots att det inte har varit något officiellt om vad som ska hände med min framtid. Men jag vill först landa i mitt nya jobb, får vi se vad det kan finna för möjligheter. Att just tävlingsköra är ju egentligen en väldigt liten del av sporten och den delen kan vara möjlig att hinna med. Men jag vill inte ta någon ställning just nu.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 19 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 26 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 29 oktober 2017

Artiklar från 3 oktober 2017

Artiklar från 28 september 2017

Artiklar från 18 september 2017

Artiklar från 17 september 2017

Artiklar från 16 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Artiklar från 14 september 2017

Artiklar från 13 september 2017

Artiklar från 4 september 2017

Artiklar från 3 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen