Laddar för actionfylld helg

I helgen smäller det i Vitbergsbacken då vinterns stora skoterevent i Skellefteå anordnas i dagarna två. "Det kommer att bli åka av", säger Albin Lindblom, som tävlar i både Skellefteå Hill Race och SM-kvalet i backe.

När Norran besöker Vitbergsbacken på torsdagskvällen är Skellefteå MS glada gäng i full gång med banbyggandet. En oerhört viktig grunddetalj i arrangemanget men långt ifrån lika actionfylld som helgens högklassiga tävlingar kommer bjuda på.

– Vi hoppas och tror på en riktig kanontävling med riktigt bra förare, säger Niklas Sandström, som är Skellefteå MS presschef i tävlingen.

Fredagens start sker vid 18-tiden och är en form av uppvärmning inför lördagens stora happening – SM-kvalet i backe.

– Vi kör en enklare tävling på fredagskvällen där enda kravet är att man inte får han en elitlicens, allt för att locka nya förare som kan se den tävlingen som en ingång i sporten, säger Sandström, som kan berätta att 39 personer är anmälda till fredagen.

Ansluter från Boden

Till lördagens SM-kval, som drar igång 11.00, kommer cirka 100 deltagare till start där flera av dem tillhör de bästa i Sverige. Det föll sig så väl att ett 50-tal förare ansluter från Boden där SM i stadioncross körs under fredagen.

Och Niklas Sandström vill att Skellefteå MS ska visa sig från sin allra bästa sida:

Allt för att locka nya förare som kan se den tävlingen som en ingång i sporten.

– Det här är ju vår stora tävling den här vintern och vi kan ju se det som en form av uppvärmning inför nästa års SM-vecka då vi har förhoppningar på att bjuda på något alldeles extra.

Helgens bana bjuder på en hel del underhållande moment. Den startar i en slinga nedanför Vitbergsbacken och avslutas uppe i backen.

”Kommer bli åka av”

En som ser fram emot att bemästra den och flyga i hoppen är Skellefteå MS Albin Lindblom, som kör för Team Eson Maskin.

– Det ska bli riktigt kul och förhoppningsvis blir det bra med publik också. Flera från Sveriges skoterelit kommer ju hit, så det kommer bli åka av, säger Albin, som själv kör i Pro Stock-klassen.

Lördagens SM-kval är en av totalt två deltävlingar inför finalen, som avgörs i Arvidsjaur under april.

Mer från Sport

Artiklar från 3 oktober 2017

Artiklar från 28 september 2017

Artiklar från 18 september 2017

Artiklar från 17 september 2017

Artiklar från 16 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Artiklar från 14 september 2017

Artiklar från 13 september 2017

Artiklar från 4 september 2017

Artiklar från 3 september 2017

Artiklar från 2 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen