Motorprofiler vinnare av Skellefteå kommuns fina pris

Anton Marklund och Robert Dahlgren delar på fina priset, Årets idrottsstipendium 2017.

Norran fick äran att meddela vinnarna.

Dahlgren bröt under sommaren sin förbannelse i STCC då han äntligen och mycket efterlängtat vann sin första titel. Dessutom i storartad stil efter en mycket fin prestation från start till mål.

– Vad roligt! Fantastiskt! Vilka goda nyheter! utbrister Dahlgren och fortsätter:

– Det är jättekul att dela det med Anton som är en superbra kille och har gjort en grym säsong. Han är väldigt värdig.

Hur känns det att få ett så fint pris från hemstaden?

– Skithäftigt. Jag har varit stolt över Skellefteå länge och har kunnat marknadsföra stan med stolthet. Det händer mycket i Skellefteå nu så det är extra kul att få pris från kommunen.

Vad ska du göra med din del av kakan?

– Det är väldigt bra timing. Jag ska på semester med familjen till USA över jul och efter att ha sett priserna där borta så behövs alla pengar man kan ha, säger han och skrattar.

Marklund, som för ett år sen valde att lämna VM-serien för att hämta ny kraft i EM, visade återigen att han håller mycket hög klass inom rallycrossen. Bolidensonen bärgade sin andra EM-titel i karriären.

– Väldigt roligt att höra och jag blir faktiskt lite förvånad. Men som sagt, jätteroligt att bli uppmärksammad, säger Marklund, som blickar framåt:

– Vi har jobbat hårt i rätt många år och det var kul att vårt hårda slit fick ge utdelning i och med EM-titeln. Den gav mig extra energi att fortsätta satsa hårt och denna fina utmärkelse ger mig också en extra boost, säger en stolt Anton.

Skellefteå kommuns motiveringar:

”Anton Marklund är Bolidensonen som gått från klarhet till klarhet inom rallycrossen. Med viljestyrka och mod har han visat att det inte är någon tillfällighet att han tillhör Europaeliten inom rallycrossen. Dessutom är han ett föredöme för kommande tjejer och killar som vill satsa på motorsporten”

”Robert Dahlgren är en målmedveten person med höga ambitioner och starkt drivkraft som sällan ger upp. Det har han visat både på och utanför banan. I år fick han dessutom krydda sin meritlista som totalsegrare i STCC efter många andraplatser. Dessutom är han en viktig profil inom motorsporten för unga att se upp till.”

Idrottsstipendiet är på 15 000 kronor och kommer alltså delas mellan 24-årige Marklund och 37-årige Dahlgren. Stipendiet delas ut vid kommunfullmäktige den 12 december.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen