Mästarlaget ohotat i första kvarten

Det regerande mästarlaget Södertälje tog ett första litet kliv mot fjärde basketguldet i följd via 90-65 (48-31) mot Malbas i den första kvartsfinalen i bäst av fem. Hemmalaget släckte Malmölagets skrälldrömmar direkt.(TT)

2016-03-14 21:10

Hemmalaget släckte Malmölagets skrälldrömmar direkt. Efter att ha byggt upp en 32-poängsledning på 30 minuters effektiv speltid kunde Kings kosta på sig att förlora den sista perioden. Landslagsforwarden Chris Czerapowicz gjorde 23 poäng för Södertälje.

I måndagens andra kvartsfinal skrällde helsvenska Uppsala borta mot grundserietvåan Luleå, 74-72 (31-36). Lagkaptenen Mannos Nakos gjorde alla sina nio poäng i den tredje perioden, då Uppsala kopplade greppet genom att göra 23-9. Luleå kom tillbaka och kvitterade till 72-72 genom en trea från Toni Prostran med 29 sekunder kvar. 20 sekunder senare avgjorde landslagsguarden Andreas Person matchen.