Mållöst Finland föll mot Ryssland

Det blev bara två mål när Channel One Cup i ishockey inleddes i Sotji i dag. Båda gjordes av Ryssland, som vann med 2-0 mot Finland.(TT)

2014-12-18 20:16

Det blev bara två mål när Channel One Cup i ishockey inleddes i Sotji på torsdagen. Båda blev ryska och kom mot Finland.

Efter en jämn inledning tog Ryssland ledningen genom Jevgenij Medvedev i powerplay i slutet av första perioden. Medvedev prickade krysset med ett långskott förbi en chanslös Atte Engren.

Rysslands 2-0 kom i slutskedet då Finland hade tagit ut målvakten i jakt på kvittering. Sergej Plotnikov gjorde målet i tom bur.

Bra försvarsspel från båda lagen gjorde att siffrorna hölls nere i den tempofyllda matchen. "Lejonen" skapade chanser framför allt i tredje perioden, men den ryske målvakten Aleksander Jeremenko var omutbar.

Finland möter Tjeckien på lördag och Sverige på söndag.