Oscar Lindberg hyllas efter två nya mål: ”Jobbar extremt hårt”

Frank Franklin II/AP/TT
Frank Franklin II/AP/TT

New York Rangers har utjämnat kvartsfinalsserien mot Ottawa. Efter en stark svenskinsats i Madison Square Garden skrevs segersiffrorna till 4–1.

– Det var riktigt skönt att kunna trycka dit två i dag, härligt att kunna bidra, säger Oscar Lindberg till TT efter matchen. Men det var hela kedjan som hade en bra dag i dag, vi utnyttjade deras misstag och kunde få dit några mål.

Svenskens kedja var tongivande under hela matchen och producerade mycket framåt för Rangers. Beröm kommer också från Henrik Lundqvist när TT pratar med målvakten om sin svenske lagkamrat i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Hela Oscars femma har varit extremt bra, de ger mycket energi till hela laget med sitt fysiska spel och fart, säger Lundqvist och fortsätter:

– Oscar sliter och jobbar extremt hårt samtidigt som han fattar rätt beslut.

Rangers har den senaste veckan pratat mycket om vikten av att få bra starter i holmgångarna mot Ottawa, något som verkligen gav utdelning i torsdagskvällens match. Hemmalaget kom ut med fart över hela banan och pressade tillbaka Ottawa som gavs få tillfällen att samla sitt spel.

– Vi har pratat om vikten att få en bra start och i dag spelade vi med intensitet och styrka från första börja för att möta dem högt upp, säger Oscar Lindberg.

”Extremt noggranna”

Just farten, omsatt i extremt snabba spelvändningar, låg bakom Rangers första två mål. Efter en omställning signerad vindsnabbe Mike Grabner i början av andra perioden kunde Oscar Lindberg raka in 2-0. Efter det ägde hemmalaget tillställningen.

– Vi gjorde de små sakerna rätt genom hela matchen i dag, vi var extremt noggranna över hela banan och fick med oss fart hela tiden, konstaterar Henrik Lundqvist.

Efter Oscar Lindbergs andra fullträff för kvällen följt av utökningen till 4-0 fick visserligen Ottawa ett tröstmål, men Rangers tar med sig mycket kraft och energi till match nummer fem som spelas i Ottawa i helgen.

– De kommer att vara mer på tårna på hemmaplan, men vi måste behålla farten och energin i vårt spel och fortsätta som vi gjort de senaste två matcherna, säger Henrik Lundqvist.

Snygga räddningar

Den svenske keepern, som inte var helt nöjd med sin insats i match nummer två, har spelat allt bättre ju längre matchserien lidit. På torsdagskvällen svarade han för ett antal riktigt kvalificerade räddningar de gånger Ottawa tilläts sticka upp.

– Mitt eget spel känns bra, det har stämt fint de senaste två matcherna, men laget spelar extremt bra och jag försöker bara ta hand om grunderna i kassen, säger han.

Nu vänder matchserien alltså återigen till Ottawa med match nummer fem. Ska Senators vända trenden efter den tappade ledningen med 2-0 i matcher måste man få upp både tempot och passningsspelet. Dessutom finns det frågetecken för backklippan Erik Karlsson som grinade illa efter en smäll i slutet på andra perioden och som inte spelade mer efter det.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen