Lindströms julnötter – pyssel för en uppesittarkväll

Mästare. Elina Öhman vann VM i skotercross på sin hemmabana. Men var i Norrbotten ligger den. Här med sambon Petter Nårsa. Foto: Roger Lindström.
Hur många lopp. Hur många gånger avgjordes löparklassikern Broarna Runt under 2017? Foto: Roger Lindström.
Tufft. Skellefteå AIK:s manliga hockeyspelare körde sin årliga triathlon. Men vem vann Thomson Trophy? Foto: Roger Lindström.
Tomte i sommarmiljö. Norrans jultomte Roger Lindström tillsammans med Jessica Dhyr under direktsändningen av Nordic Light Beach Soccer. Men vad heter laget som vann damklassen? Foto: Elin Lindkvist.

Den är inne på sitt fjärde decennium. Det handlar om Lindströms julnötter där Norrans läsare får testa sina sportkunskaper och vinna fina priser. Idag för ovanlighetens skull dagen före julafton och det passar bra som pyssel en uppesittarkväll.

Naturligtvis kan du hitta frågorna i alla former av Norrans olika plattformar. E-tidningen, norran.se eller papperstidningen går alla lika bra.

Frågorna ställs av Norrans egen sporttomte, Roger Lindström. Det handlar både om lokala och landsomspännande frågor.

Har stått i Norran

Men allt har gått att läsa i Norran – om du vill ha någon form av vägledning i jakten på det rätta svaren.

När du fyllt i tipsraden mejlar du den till roger.lindstrom@norran.se

Det går också att skicka svaren med vanlig post eller lämna den i Norrans brevlåda.

I så fall är det bra om du använder ett jul- eller vykort. Om du använder kuvert så märk det med ”Lindströms julnötter”.

Skicka svaren till:

Roger Lindström

Norran

Box 58

931 21 Skellefteå

Vinnare blir de som har flest rätt. Blir det flera som har tolv rätt lottas priserna ut bland dem.

Svaren ska vara mig tillhanda senast måndagen den 8 januari 2018.

Glöm inte heller att skriva ditt eget namn och din postadress om du har tur i dragningen. Vinsten kan du hämta på Norrans expedition eller i undantagsfall få den skickad per post.

Högvinster

Priserna är fina för dig som gillar Norran.

De tio högvinsterna är nämligen tre månaders prenumeration på tidningen och då ingår hela paketet med e-tidning och betalsidor på nätet.

Och för de sportintresserade väntar en härlig sportvår med bland annat slutspel i hockey och förstås SM-veckan i mars med alla sina olika idrotter.

Dessutom kommer det att lottas ut tröstpriser oavsett hur många rätt du har.

Så svara på frågorna och skicka in svaren. Det kan löna sig!

Frågorna

1. SM i skidorientering avgjordes i Skellefteå i januari och kommer också att ingå under SM-veckan 2018 i Skellefteå. OK Renen är en framgångsrik klubb i den sporten. Men varifrån kommer OK Renen?

1. Kiruna

X Luleå

2 Arvidsjaur

2. När SM i längdåkning avgjordes i Söderhamn i februari stod som vanligt Charlotte Kalla i särklass. Hon tog sitt 23:e guld och blev historisk då hon passerade Antonina Ordina som vunnit 22. Men vilken distans var det som Kalla slog rekordet i. Och i mars får vi i Skellefteå se henne under SM-veckan.

1 10 km klassisk

X 30 km fritt

2 15 km skiathlon

3. Skellefteå AIK åkte ut redan i kvartsfinal i SM-slutspelet i mars. Motståndare var Frölunda som vann den sjunde och avgörande matchen i Scandinavium. Men vad heter killen som skickade AIK ur SM-serien med sitt avgörande mål i sudden death?

1 Victor Olofsson

X Joel Lundqvist

2 Rasmus Dahlin

4. VM i skotercross avgjordes i Norrbotten i april. Vinnare för damerna blev hemmaföraren Elina Öhman. Men var avgjordes VM? Skotercross ingår också i SM-veckan 2018.

1 Moskosel

x Jokkmokk

2 Älvsbyn

5. Broarna Runt är en löparklassiker i Skellefteå. Det sista loppet kördes i maj. Men hur många tävlingsdagar ingår i den motionsklassikern?

1 5

X 6

2 7

6. I juni genomförs Skellefteå AIK:s triathlon. Ett styrkeprov för hockeyspelarna som döpts till Thomson Trophy efter AIK:s fystränare Stefan Thomson. Men vem vann bucklan 2017

1 Adam Pettersson

X Andreas Wingerli

2 Pär Lindholm

7. I juli avgjordes traditionsenligt Nordic Light Beach Soccer i Boviksbadet. Strandfotboll när den är som bäst och dessutom i härligt väder denna annars så regniga sommar. Men vilket lag vann damturneringen?

1 Real Kaif

X Skellefteå AIK Hockey

2 Beach Babes

8. I augusti gick Skellefteå AIK på is. Ja, den här gången tänker jag på det omstartade damlaget. AIK har en kvinnlig tränare i Kajsa Östlund som spelat sex säsonger SDHL. En säsong i AIK men vilken är den klubb hon spelat längst i?

1 Björklöven

X Linköping

2 Brynäs

9. I september säkrade Skellefteås Robert Dahlgren sin första titel i motorserien STCC efter att tidigare varit tvåa fyra gånger. Men vad heter banan där Robban fixade sin mästartitel?

1 Anderstorp

X Mantorp

2 Gelleråsen

10. I oktober slutspelades division II i fotboll. Seriesegrare blev Skellefteå FF som därmed tar klivet upp i en betydligt tuffare serie. Skyttekung blev Leo Englund men vilken är hans moderklubb?

1. SK Örnvingen

X Boliden FFI

2 IFK Bjurfors

11. I november kvalificerade sig landslaget i fotboll för VM i Ryssland. 1–0 hemma på Friends Arena mot Italien följdes upp med 0–0 i Milano i returen. Men vem gjorde det enda svenska målet i playoff?

1 Jacob Johansson

X Ola Toivonen

2 Emil Forsberg

12. Sverige tog VM-guld i innebandy för damer med två före detta Skelleftetjejer i laget, Frida Norström och Alice Granstedt. Men i vilket land spelades den här turneringen?

1 Slovakien

X Schweiz

2 Finland

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen