Långt avbrott ingen nackdel för Skellefteå

Tio dagar utan match mitt under slutspelet. Har det fått mästarlaget Skellefteå ur rytmen? Spelarna kommer att vara påkopplade från första sekund, säger tränaren Hans Wallson inför ännu en semifinalserie mot Linköping.

2015-03-27 12:30

Wallson & Co planerar att göra Skellefteå till guldstad för tredje året i rad. Men frågan är hur ringrostigt laget är inför första mötet med Linköping på hemmaplan på lördagen. Skellefteå har inte spelat på tio dagar sedan Brynäs slogs ut i fyra raka matcher. Linköping vann med 4-2 i matcher i en glödhet serie mot HV71 som tog slut i måndags.

Men Wallson är lugn. Mästarlaget har handskats med långa avbrott förr. Då är han mer fokuserad på att hans lag inte ska vara f ö r taggat när pucken släpps.

- Det kommer att vara mycket energi, men vi har pratat mycket om att hålla allt på rätt nivå och inte börja dra på oss en massa utvisningar. Vi ska attackera med allt vi har, men göra det med insidan av huvudet.

Skellefteå har slagit ut Linköping i semifinal med 4-1 i matcher de två senaste åren. Wallson ser ett bredare motståndarlag den här gången.

- De har byggt som tidigare med väldigt mycket spets, framför allt i deras två första kedjorna. De har ett bredare lag nu än tidigare och är fantastiskt skickligt och hårt arbetande. Det är en härlig utmaning och på förhand kan man ha en känsla av att det kommer att gå till sju matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!