Sverige föll i rysarmatch mot Ryssland

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Notera att denna artikel är från 2016
Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT.

Med två segrar i de inledande gruppspelsmatcherna hade Sveriges handbollsdamer skaffat sig ett gyllene läge att säkra kvartsfinalplatsen i OS inför onsdagens match mot Ryssland, som även de hade fyra poäng med sig efter de två inledande matcherna. Så gissa om vi var taggade när vi lyckades få tag i biljetter!

Men andan i halsen skyndade vi genom det enorma arenaområdet tills vi kom fram till Future Arena, där handbollen spelas. Inne i arenan var stämningen på topp och det var överraskande mycket publik på plats med tanke på att Brasilien inte stod för motståndet. Matchen kom att bli precis så jämn och spännande som man på förhand kunnat ana. Svenskorna inledde med ett stort självförtroende och kunde tack vare bra samspel gå till pausvila med en tremålsledning, 18–15.

Känslan inför andra halvlek var att allt talade för blågult, och det började också riktigt bra för svenskorna, som genom sitt snabba, tekniskt skickliga spel kunde gå ifrån till 24–18. I det läget kändes segern klar. Men sedan vaknade den ryska björnen. Sakta med säkert började Ryssland hämta upp sexmålsunderläget och med knappt tio minuter kvar att spela var ställningen kvitterad. Svenskorna tycktes tagna av stundens allvar och fick till slut se sig besegrade med 36–34.

Den som imponerade mest denna kväll var mittnian Isabelle Gulldén, som öste in mål och visade stor kyla i straffkasten. Andra toppar i Sverige var mittsexan Linn Blohm och högersexan Nathalie Hagman. Trots förlusten var detta en riktigt minnesvärd upplevelse och det var roligt att se de snabba och tekniska spel som tjejerna bjöd på. På fredag är det dags för nästa gruppspelsmatch, mot Nederländerna. Förhoppningsvis håller svenskorna hela vägen då.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen