Max utdelning för Soo Shim till U21-mästerskap

Soo Shim, Skellefteå, dominerar Sveriges trupp till U21-EM eftertryckligt. Fem spelare är uttagna, dessutom har Niklas Andersson fått förtroendet att vara landslagscoach under mästerskapet.

Soo Shim har i många år varit en maktfaktor i svensk taekwondo.

Men det är sällan som så många från klubben får chansen i ett landslag. En dryg fjärdedel av den svenska truppen bor i Skellefteå.

De uttagna spelarna är:

Alyssa Göransson, – 53 kg.

Naima Walter, – 49 kg.

Elina Källsved, – 67 kg.

Det här är ett perfekt mellansteg innan det är dags för seniormästerskap.

Fredrik Lindström, – 58 kg.

Filip Wikström, – 74 kg.

– Det här är en bra blandning av mer rutinerade och oerfarna aktiva, säger coachen Niklas Andersson.

– Alyssa, Naima och Fredrik har alla varit och tävlat internationellt många gånger. Elina och Filip har inte så stor erfarenhet och är debutanter i mästerskap. Det beror på att de kommit med i elitgruppen lite senare än de andra.

Bulgarien

U21-EM avgörs i Sofia, Bulgarien i början av april.

– Det här är ett perfekt mellansteg innan det är dags för seniormästerskap. För där är konkurrensen betydligt större, säger Niklas.

Förberedelserna börjar redan till helgen då det är landslagsläger i Stockholm. Dit åker förstås också Niklas som är en av två coacher för den svenska truppen.

– Sammanlagt består truppen av 20 personer så det här blir nyttigt både för mig och de aktiva. En del av spelarna vet jag knappt vilka de är. Svenska taekwondoförbundet har nämligen använt den nationella rankingen för att ta ut truppen. Och då har jag inte haft möjlighet att se en del av dem tävla.

Belgien

För de aktiva väntar sedan ett genrep i Belgian Open som avgörs 18-19 mars. Tävlingsorten heter Lommel just vid gränsen till Nederländerna.

– Det blir ett perfekt tillfälle att testa formen. Vi har dessutom tre veckor på oss efter den tävlingen att träna in detaljer inför mästerskapet. Det ger en trygghet – speciellt för dem som inte varit med så mycket.

Däremot blev det ingen tävling i Slovenia Open senaste helgen för Soo Shim.

– Vi hade fått reda på att det var en viktig uttagningstävling inför EM men så var inte fallet. Så då sparade vi in pengar genom att inte åka dit.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 19 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 12 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 3 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 26 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 17 november 2017

Artiklar från 12 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 7 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen