Tova hade show i Finnkampen

Helgens stjärna. Tova Eriksson gjorde guld av allt hon rörde – utom de finska motståndarna. Foto: Carina Kvist.
Grym målvakt. Pontus Zarins stod för ett par riktigt vackra räddningar i lördagens möte Finland. Trots det blev det förlust med 8–4. Foto: Carina Kvist.
Dominant femma. Den svenska femman med Emma Clarin, Andrea Claesson, Felicia Forsmark, Josefine Wålinder och Tova Eriksson fick jubla flera gånger om i helgen. Foto: Carina Kvist.

Det var ett historiskt ögonblick under helgen när Skellefteå arrangerade U19-Finnkampen i innebandy. Och det var två spelare med spelare med västerbottnisk anknytning som stal showen och visade vägen för Sverige.

Sverige hade inte förlorat en Finnkamp på varken junior eller seniorsidan sedan 2012 då Finland segrade på målskillnad. Sedan har Sverige tagit idel segrar och det var inget undantag i år då Skellefteå stod för värdskapet för U19-drabbningen.

– Det har varit riktigt kul i helgen och det känns kul att vi vann, säger Sveriges bästa spelare under helgen på killsidan, Umekillen Linus Holmgren som till vardags spelar i SSL-laget Team Thorengruppen.

De svenska killarna förlorade första matchen mot Finland med klara 8–4. I returmötet ryckte dock Sverige upp sig och fick med sig ett likaresultat, 6–6, trots en ledning med 6–3 inför slutakten.

– Det känns lite tråkigt att vi förlorade vår kamp, men vi får tacka tjejerna, fortsätter Linus med ett leende.

De svenska F19-landslaget vann nämligen båda sina möten med Finland, samt de obligatorisk efterföljande straffarna vilket gav Sverige sex poäng. Killarna rodde hem en poäng och därmed var totalsegern ett faktum, 7–5.

Den som visade vägen för de svenska tjejerna var RIG Umeås spelare Tova Eriksson. Hon var stundom helt dominant i båda matcherna och var utan större konkurrens helgens stora stjärna.

Det känns givetvis jättekul, men det är framförallt roligt att bara få representera landslaget.

– Det känns som ett kul avslut i juniorlandslaget det här. Vi kämpar för varandra och det känns roligt att vi kunde vinna.

Tova fick pris som matchens lirare två gånger om.

– Det känns givetvis jättekul, men det är framförallt roligt att bara få representera landslaget. Det är ju det man vill. Sedan är det roligt att det gick bra, men jag tycker flera i laget förtjänar beröm, säger hon ödmjukt.

Taggar:

Mer från Sport

Artiklar från 22 oktober 2017

Artiklar från 21 oktober 2017

Artiklar från 17 oktober 2017

Artiklar från 15 oktober 2017

Artiklar från 13 oktober 2017

Artiklar från 11 oktober 2017

Artiklar från 10 oktober 2017

Artiklar från 8 oktober 2017

Artiklar från 4 oktober 2017

Artiklar från 1 oktober 2017

Artiklar från 30 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen