Nilsson frälsare i jämn finalmatch

Sverige tog det första innebandyguldet i World Games. Trots underläge med 2–5 mot Schweiz vann de svenska innebandyherrarna med 7–5 i Wroclaw, Polen.

”Det finns en historia med Schweiz, att de har tappat förut. Vi var frustrerade, men det var ingen panik. Vi jobbade på och korrigerade lite i försvarsspelet. Vi fick jättebra grepp”, säger backen Mattias Samuelsson i ett pressmeddelande.

Med en sekund kvar av mittenperioden kvitterade Kim Nilsson på straff. Nilsson, som på grund av en fotskada var nära att missa finalen, gjorde avgörande 6–5 med ett skott i krysset i början av tredje perioden.

”Han är med sina mål helt avgörande. Vi tog beslut fem minuter innan matchstart att han skulle spela”, säger förbundskaptenen Mikael Hill.

Segern mot Schweiz var en revansch efter finalförlusterna i VM och U19-VM.

”Segern är jätteviktig”, säger Hill.

/TT NYHETSBYRÅN

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen