Skrällseger i stjärntäta cupen

Ge mig den! Fjolårets lagkamrater i Wibax, Emil Johansson och Joel Wadsten jublar efter cupsegern.
Fick titta på från sidan. Andreas Berglund och Urban Karlssons lag ”Penguins” rök redan i gruppen.
Vinnarna. Jolles Lag fick sista ordet efter att ha gått rent genom hela turneringen.
Såja! Flamingos kvitterade semifinalen mot Real Brokeback med fem sekunder kvar. Fjolårssegrarna föll dock efter straffar.

I ett profilstarkt Foursome Cup var det många lag som slogs om titeln, men till syvende och sist var det en bubblare enligt förhandstipsen som kammade hem segern.

Efter ett starkt gruppspel växte Jolles Lag fram som en riktig kandidat till slutsegern, och efter att ha triumferat i såväl kvartsfinal som semifinal fortsatte segertåget att ånga även i finalen.

Efter en tajt första halva av titelmatchen mot Real Brokeback, med bland andra Alexander Hedlund, Elias Karlsson och Fabian Karlstén i laget, ryckte Jolles Lag – som drogs fram av såväl allsvenska som SSL-spelare, samt division I och division II-lirare – ifrån och vann med tämligen rättvisa 4–2.

– Det känns riktigt gött, säger Jolles Lags lagkapten Joel Wadsten, som ifjol representerade allsvenska Wibax, men till nästa säsong kommer att spela för SSL-nykomlingen Jönköping.

– Efter att ha varit med i tre år tidigare och som bäst kommit till kvartsfinal, känns det skönt att vi kunde ta nästa steg i år, fortsätter Wadsten.

Vad är det för skillnad i år jämfört med tidigare år?

– Nu har vi lite mer rutin, samtidigt som vi har fått in ett par riktigt bra lirare. Men vi hade dock inte förväntat oss detta. Vi hoppades på att nå semifinal, så det här känns helt otroligt.

Den spelskicklige och offensive pjäsen gillar Foursome Cup.

Jag vill lova att vi hade den största profilen med Urban i laget. Han tillhör ju inte bara Dalen, han är ju Dalen

– Det är väldigt kul, samtidigt som det är lite speciellt med det lilla formatet. Men jag gillar verkligen konceptet, det är otroligt seriöst och bra gjort, samtidigt som det är otroligt kul.

Kommer du tillbaka nästa år?

– Det hoppas jag, det är absolut ingen omöjlighet.

Cupgeneralen Rasmus Karlsténs lag rök redan i gruppspelet, men han var glad ändå.

– Vi var lite osäkra innan cupen hur det skulle vara att arrangera i två hallar, men det har gått riktigt bra. Gamla Stan-spelarna ska verkligen ha eloge för hur de har ställt upp, säger Rasmus och fortsätter:

– Det är också kul att vi kan locka hit så många bra spelare och starka profiler.

Till och med Dalens klubbchef Urban Karlsson var med och spelade.

– Det fanns några SSL-spelare och Dalen-spelare med i cupen, men jag vill lova att vi hade den största profilen av dem alla i laget med Urban. Han tillhör ju inte bara Dalen, han är ju Dalen, avslutar Karlstén med ett leende på läpparna.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen