Sverige tog sjätte raka VM-guldet

Frida Norström och Alice Granstedt firar VM-guldet i Bratislava. Foto: Privat
Frida Norström blev världsmästare i innebandy i sin VM-debut.

Skelleftetjejerna Alice Granstedt och Frida Norström är världsmästare i innebandy. Efter en riktig straffrysare besegrades Finland i VM-finalen i Bratislava: 6–5. ”Jag känner en otrolig glädje”, jublar Frida efter guldet.

Skelleftetjejerna Alice Granstedt och Frida Norström åkte till Bratislava i Slovakien för att spela sitt första VM. Det slutade på ett fantastiskt sätt och de kan åka hem med ett VM-guld.

– Det är magiskt och jättehäftigt. Vi har ett helt fantastiskt gäng och vi har haft superkul från dag ett, säger Frida Norström efter att Sverige bärgat sjätte raka VM-guldet.

”VM-guld, VM-guld” ekar i bakgrunden när Norran får tag på Alice Granstedt efter matchen.

– Jag ska bara njuta nu. Det är helt fantastiskt att få ta guld med det här gänget och att få vinna på det sätt vi gjorde är helt magiskt, säger Alice.

Svenskorna hade svårt att hitta farten i spelet i den första perioden. Sverige hade ändå en 2–1-ledning efter den första perioden och det var Alice Granstedt och Frida Norström som spelade fram till målen.

Sverige kopplade ett rejält grepp om VM-finalen i den andra perioden och med en 4–1-ledning trodde nog de flesta att guldet var säkrat. Finland höll dock liv i matchen när de reducerade till 4–2 i slutet av mittperioden.

Nästa reduceringsmål kom också i powerplay. Efter 7.45 i sista perioden gjorde Oona Kauppi 3–4.

– Jag drog på mig en onödig utvisning och det var där matchen vände, men vi trodde på det vi gjorde och det kändes ändå bra, säger Alice Granstedt.

Kvitteringen kom två minuter senare – genom Veera Kauppi, som dominerade i den sista perioden.

Gav inte upp

Men när just Veera Kauppi blev utvisad lyckades Sverige göra 5–4, genom Moa Tschöp.

Finland och Veera Kauppi gav dock inte upp, en knapp minut senare satte hon även kvitteringsmål nummer två, 5–5, och tog matchen till förlängning och straffläggning.

Precis som för två år sedan avgjordes innebandyfinalen mellan Sverige och Finland efter straffar. Och precis som då vann Sverige, i år, med 6–5.

Precis som 2015 blev Amanda Delgado Johansson finalhjälte genom sitt straffmål.

– Målvakten Sara Hjorting är en straffexpert och även om det var nervöst så kände jag mig trygg. När Amanda satte straffen var det en otrolig glädje, säger Frida Norström

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 27 december 2017

Artiklar från 25 december 2017

Artiklar från 21 december 2017

Artiklar från 16 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen