Klubbarna tar gemensam kraft för innebandyn

Gemensamt JAS-lag och en IBS-satsning mot division I. Samtidigt lyfter Rönnskär upp sitt herrlag i tvåan och bildar ett damlag. Det blåser positiva vindar i innebandy-Skellefteå.

Skellefteå IBK och Gamla Stan är klubbarna i Skellefteå som just nu står för spetsen när det kommer till herrinnebandy in stan.

Men underifrån händer det saker. Ungdomslagen har aldrig tidigare varit fler i kommunen samtidigt som Skellefteå IBS och Rönnskär bestämt sig för att satsa gemensamt.

– Vi har beslutat att satsa på ett killag i Juniorallsvenskan (JAS) nästa säsong. Det känns som rätt steg att ta. Vi och IBS har också haft en jättebra och professionell diskussion över tid vilket lett fram till detta, säger Joakim Johansson, ledare och spindeln i nätet i Rönnskär.

Rönnskär har för tillfället ett herrlag i division III samt en rad ungdomslag i olika ålderskullar. Till hösten ska föreningen, förutom JAS-satsningen tillsammans med IBS, ta ytterligare steg:

– Vi kommer spela i division II med herrlaget och dessutom starta ett damlag. Det känns oerhört skoj. Vårt mål har också alltid varit att kunna erbjuda spelare i Skelleftehamn med omnejd att spela i Rönnskär oavsett vilken ålder man är i eller vilket kön man har, säger Joakim Johansson.

Rampljus

Den i IBS som varit nyckeln i diskussionerna med Rönnskär är sportchefen Anders Norgren, som är väldigt nöjd med satsningen.

Vi vill tillsammans hjälpas åt att lyfta fram fler innebandyföreningar i Skellefteå.

– Vi vill tillsammans hjälpas åt att lyfta fram fler innebandyföreningar i Skellefteå i rampljuset. Vår målsättning är också att bli det ledande JAS-laget i stan vilket det finns förutsättningar till.

Skellefteå IBS herrlag spelar idag i division II samtidigt som man har ett utvecklingslag i trean.

Ska upp i ettan

Klubben har valt att satsa hårt för att nå till division I. En treårsplans som just nu är inne på år två.

– Vi har under lång tid varit en form av plantskola till framförallt Skellefteå IBK och Gamla Stan men känner nu att det är dags att ta nästa kliv. Vi har också fått med oss spelare och föräldrar som tror på vår satsning vilket är väldigt viktigt, säger Andres Norgren, som berättar att föreningen skrivit kontrakt med spelarna över nästa säsong:

– Där är vi lite unika när det gäller att skriva fast unga spelare, men det har vi gjort samtidigt som vi erbjudit dem en utvecklande miljö i vår satsning. Dessutom har vi i IBS alltid varit tydliga med att vi inte rör talanger i stan som tillhör andra föreningar. Det tycker jag är väldigt viktigt och något som hela innebandy-Skellefteå behöver bli bättre på.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen