Rivalmötet på schemat – men IBK ser framåt

Notera att denna artikel är från 2017
Drömvärvningar. Skellefteå IBK hoppas på att kunna spetsa nästa års trupp med Johannes Övregård och Jonathan Andersson.

För Gamla Stan betyder fredagens derby väldigt mycket. För Skellefteå IBK handlar det om prestige: ”Vi vill gärna ha revansch", säger IBK:s Peter Hartman, vars lag föll i säsongens första derby.

Skellefteå IBK:s säsong har gått från en allsvensk dröm till en placering i ingenmansland i division I. Ett resultatmässigt misslyckande helt enkelt.

För Gamla Stan, som besegrade IBK med 9–8 efter förlängning när lagen möttes i november, lever drömmen om allsvenskt kval i högsta grad.

– Av olika anledningar blev inte resultaten de vi önskat oss den här säsongen. Det positiva med det är att vi sedan en tid tillbaka haft möjligheten att lägga fullt fokus på nästa säsong, säger spelade sportchefen, Peter Hartman, som redan nu har nyheter att avslöja:

– Skellefteå IBK som förening känner att det är dags att göra något ordentligt, att ta ett omtag för att nå våra mål. Så därför kan vi redan nu gå ut med att vi har en fystränare klar från försäsongens start till säsongens slut nästa år. Det handlar om Lennarth Johnsson som i samarbete med Friskis och Svettis ska se till att vi ska vara som starkast i slutet av säsongen.

Falkman förlänger

På spelarsidan ser det också positivt ut för IBK inför nästa säsong.

– Vi har lagt mycket tid på det och där ser det ljust ut att majoriteten av årets trupp fortsätter, säger Hartman, som nyligt signat fast en viktig pusselbit:

Två fantastiska spelare som skulle göra skillnad.

– Erik Falkman har skrivit på ett treårskontrakt. Väldigt viktigt för oss då han är en ung spelare med erfarenhet från högre serier samtidigt som det är roligt att en spelare som Erik tror på den satsning vi gör.

Jobbar hårt

Hartman berättar att planen är att tidigt kunna presentera en bred och slagkraftig trupp som nästa år ska tävla om en allsvensk plats.

– Vi har några väldigt intressanta spelare på gång, men där är inte alla pusselbitar klara ännu, säger Hartman, som hoppas på hemvändare:

– Vi ska inte sticka under stol med att det vore en dröm att få hem spelare som Jonathan Andersson (Växjö Vipers, SSL) och Johannes Övregård (Umeå City, allsvenskan). Två fantastiska spelare som skulle göra skillnad.

Jocke vill spela

På ledarsidan har nuvarande huvudtränaren, Joakim Nilsson, aviserat att han vill spela nästa säsong då det skadade knäet är på väg att bli läkt.

– Jocke har gjort ett mycket bra jobb som tränare, men samtidigt är vi glada om vi får tillbaka en så pass duktig spelare på banan, avslutar Hartman.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen