Norran avslöjar: Stor innebandyklubb i Skellefteå lägger ner sitt herrlag

För bara två veckor sedan spelade Skellefteå IBS, här i vitt, i Scandic Cup. Nu splittras istället laget. Foto: Kent Vikström.

Division II-klubben Skellefteå IBS, som satsade på att klättra i seriesystemet, lägger ner sitt herrlag.

Norran har nåtts av säkra uppgifter att Skellefteå IBS lägger ner sitt herrlag i division II. En klubb som så sent som i våras berättade att målet var att, med sitt talangfulla lag, ta steget upp till division I den kommande säsongen.

Nu splittras istället laget. Uppgifter till Norran gör gällande att flera av klubbens unga och talangfulla spelare istället kommer gå vidare till division I-klubben Gamla Stan.

Vad detta i förlängningen kommer innebära för Skellefteå IBS som förening är i skrivande stund oklart. Men detta är utan tvekan ett hårt slag för klubben som var inne på tredje och sista året av sin treårsplan att ta klubben från division II till division I.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen