Nystedt bänkades när Dalen föll

Notera att denna artikel är från 2016

IBK Dalen fick en tuff start på semifinalserien mot Linköping IBK. Förlust i första matchen med 3–5 på hemmaplan inför 2 143 åskådare.

– Hemma är vi väldigt starka när vi lyckas ta ledningen, men nu kom vi aldrig i den positionen, säger 19-årige backen Viktor Nystedt, som tidigare spelat i Clemensnäs och Gamla Stan.

Dalen började svagt och hamnade i 0-2-underläge i första perioden. Nystedt var inne på båda baklängesmålen och blev sedan bänkad.

– Linköpings formation gjorde det bra mot vår femma och hittade rätt lösningar. Sedan är det bara att acceptera att man inte får spela mer. Det kommer fler matcher framöver, säger Nystedt, som annars är nöjd med sin andra säsong i SSL.

– Jag har haft en bra period efter jul och känner förtroende från tränarna. De vill se mig som en avgörande spelare och inte bara en i mängden.

Dalen hämtade upp till 3–3 i tredje perioden efter att Ketil Kronberg kvitterat på straff, men sedan avgjorde Linköpings Joakim Ström med två mål i slutminuterna.

– Det blev passivt spel och ingen dröminnebandy att titta på. Men samtidigt är det två lag som gör allt för att vinna och då blir det lätt så, säger Nystedt.

Forwarden Anton Åkerlund från Gamla Stan började i Dalens förstakedja, men var anonym och fick inte ha så mycket boll i första perioden. När Dalen ändrade i kedjorna till den andra perioden fick Åkerlund ta klivet ner i en avlastningskedja och fick inte särskilt mycket speltid.

 

Mer från Sport

Artiklar från 19 november 2017

Artiklar från 18 november 2017

Artiklar från 12 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 8 november 2017

Artiklar från 5 november 2017

Artiklar från 29 oktober 2017

Artiklar från 25 oktober 2017

Artiklar från 24 oktober 2017

Artiklar från 22 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen