Viktig seger för Gamla Stan i jämnt kvalrace

Notera att denna artikel är från 2017
Gamla Stan kan jubla efter tre poäng mot Umelaget Ersboda. Foto: Arvid Marklund

Gamla Stans race för att nå allsvenskt kval fortsätter. Helgens 8–4-seger mot topplaget Ersboda var livsviktig samtidigt som den tog laget närmare en topp 5-placering. ”Nu är det ett riktigt getingbo där uppe”, säger David Lundqvist, tränare i Gamla Stan.

Det var ingen höjdarmatch från hemmalaget i svart. En stark förstaperiod följdes upp av en andra där bortalaget bjöds in i matchen.

– Vi föll alldeles för tidigt in i Erbodas tempo, och det är för dåligt av oss, säger David Lundqvist, som fick se Ersboda gå ikapp till både 2–2 och 3–3, som också var ställningen en bit in i tredje perioden.

”Viktiga mål”

Men då kom Gamla Stans viktiga ryck. Erik Hedström, som även hade skjutit 3–2 i andra perioden, hittade rätt på nytt fram till 4–3 efter passning från Alexander Hedlund.

– Det var riktigt skönt och viktiga mål, men samtidigt var det ett fint pass av Alle till 4–3, säger Erik.

Några minuter senare stod det 6–3 till Gamla – ett försprång som blev för stort för Ersboda att äta ikapp. Slutresultatet skrevs senare till 8–4.

David Lundqvist var inte särskilt nöjd med spelet men desto gladare över de tre poängen:

Det absolut viktigaste just nu.

– Det är det absolut viktigaste just nu. Sen gillar jag hur vi tar oss i kragen i tredje och går lite rakare och hårdare på kassen.

Tre omgångar kvar

I och med att Rig Umeå tackat nej till allsvenskt kval så innebär det att topp fem i serien får kvala.

– I och med Ankarsviks förlust och att vi slog Ersboda så är det nu ett riktigt getingbo där uppe där det bara skiljer några poäng mellan typ fem lag som slåss om sista platserna.

Tre intressanta omgångar återstår där Gamla Stan möter Skellefteå IBK på fredag i ett riktigt stekhett derby där Gamla jagar tre oerhört viktiga poäng och där IBK söker revansch från derbyförlusten i höstas.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen