Stommen klar – nu ska IBK spetsa truppen

Tolv spelare har redan skrivit på nytt kontrakt inför nästa säsong. ”Nu hoppas vi kunna göra klart med några nya spelare för att spetsa och bredda truppen", säger Peter Hartman, spelande sportchef i Skellefteå IBK.

En misslyckad säsong har snabbt lett till nya krafter för Skellefteå IBK, som bestämt sig för att knyta näven och göra en ordentlig satsning inför framtiden.

– Vi jobbar framförallt med två saker: Att så snabbt som möjligt färdigställa en slagkraftig trupp och att bygga organisationen stark kring laget. Allt för att ge laget de förutsättningar som krävs för att kriga om en plats i allsvenskan, säger Hartman.

Sedan tidigare står det klart att viktige centern Erik Falkman, 22 år, är klar för tre säsonger framöver.

Hartman berättar nu att ytterligare elva spelare fortsätter där Joakim Nilsson, Joel Johansson, Elias Karlsson och Mathias Lundberg är fyra av namnen.

– Vi har redan satt stommen och det känns väldigt bra. Nu hoppas vi kunna göra klart med några nya spelare för att spetsa och bredda truppen.

På ledarsidan är inget helt spikat. Men IBK har stora förhoppningar att både Rickard Avander och Mikael Lindholm fortsätter i liknande roller som tidigare.

Vi har givetvis tittat på och utvärderat alla möjligheter, men som vi ser det i dagsläget så är inget aktuellt.

Hur ser ni på ett eventuellt samarbete med andra klubbar, exempelvis Gamla Stan?

– Vi har givetvis tittat på och utvärderat alla möjligheter, men i dagsläget så fokuserar vi på vår egen organisation. Vi är också säkra på att det vi själva jobbar med och satsar på är något som vi tror kommer ge positiva resultat, avslutar Peter Hartman.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 27 december 2017

Artiklar från 25 december 2017

Artiklar från 21 december 2017

Artiklar från 16 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen