”Har alltid varit en dröm”

Notera att denna artikel är från 2014

Redan som 17-åringar går drömmen i uppfyllelse för Alice Granstedt och Moa Svanström. Nästa vecka gör de tidigare Skelleftespelarna landslagsdebut på Bosön.

Talangerna Alice Granstedt och Moa Svanström lämnade Skellefteå i fjol för att börja på riksinnebandygymnasiet i Umeå. Under förra veckan kom glädjebeskedet att de är uttagna till U19-damlandslagets läger på Bosön.

– Det känns jättespännande och ska bli fantastiskt roligt. Vi är födda 1997 så det är första chansen att komma med i landslaget. Det har alltid varit en dröm, men det kanske inte är något man har förväntat sig så mycket, säger Alice Granstedt.

Är du uttagen som center, även i landslaget?

– Jag vet inte, men jag tror det. Jag gillar att spela center, då får jag ha mycket boll och det passar mig.

Alice är nöjd med förberedelserna inför division I-starten med klubblaget RIG Umeå.

– Vi ska spela Scandic Cup och då får vi verkligen ett prov. Vi har ett nytt spelsystem i år, för oss är det utbildning och då är det bra att få testa olika system. Nu är man går andra året så får man ta mer ansvar, säger Alice.

”Nästa år det gäller”

Klubbkompisen Moa Svanström är också väldigt taggad inför landslagslägret.

– Det är en stor bonus, men det känns nervöst också. Det är nästa år det gäller, säger Moa och syftar på VM.

– Man satsar på VM, men det är så klart ingen självklarhet, tillägger Moa.

Hon är en back med offensiva kvaliteter som även kan spela högre upp i banan.

– Jag har provat att spela forward någon gång när vi har varit lite folk. I RIG är jag en offensiv back som följer med i anfallen.

Lägret på Bosön kommer att innehålla fyra träningspass och två internmatcher.

– Det blir fyra intensiva dagar, säger Moa utan omsvep.

Alice och Moa har alltid spelat i samma lag, men stora delar av landslagstruppen är inte främmande.

– Vi är sju spelare från RIG och några av dem har jag spelat med i Västerbottens F17-lag. Det är skönt att känna några, det ger en bra trygghet, säger Moa Svanström inför nästa veckas äventyr.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen