Lillebror körde över storebror

Bäst på planen. Alexander Hedlund blev derby med sina tre baljor. Foto: Carina Kvist.
Erik mot Erik. IBK:s Erik Falkman kunde inte vinna striden mot Gamla Stans Erik Hedström. Foto: Carina Kvist.
Härling inramning. Gamla Stans klack ”Valparna” bjöd på en härlig inramning i Balderhallen. Foto: Carina Kvist.

Förra derbyt blev en rysare, men fredagens drabbning mellan de två rivalerna Skellefteå IBK och Gamla Stan blev en maktdemonstration från det sistnämnda lagets sida. Gamla Stan körde fullständigt över storebror Skellefteå IBK.

Historiskt sett har Skellefteå IBK alltid varit storebror över Gamla Stan, men under fredagens derby var lillebror större, starkare och framförallt bättre.

Det var aldrig något snack om saken. Trots att Skellefteå IBK tog ledningen i matchen kunde Gamla Stan vända på steken och tidigt förskaffa sig en övertygande ledning som de aldrig släppte.

4–1 efter första blev till 7–3 inför sista. Väl när matchen var över var siffrorna än större. Gamla Stan segrade med hela 11–3 och krossen var ett faktum.

– Det känns jätteskönt. Vi var tyngre än dem och sprang ifrån dem. Det var riktigt kul att se, säger en glad Gamla Stan-tränare i Fabian Karlstén.

Gamla Stan matchade två debutanter i Jonatan Manberg (född -00) och Bill Hedqvist (född –99). Båda imponerade och lyckades sätta varsin balja.

– Det kändes som att vi fick ut den effekt vi vill ha av Manberg och Bill. Det är två väldigt unika spelstilar som vi inte har i A-laget och det var fantastiskt kul att se dem.

I IBK-lägret var det desto mer dystert.

– Det är sjukt tungt. Vi kollapsar helt och hållet. Det är tragiskt att det ska ske just i ett derby när vi spelar för vår heder, säger Skellefteå IBK:s tvåmålsskytt Mathias Lundberg och fortsätter:

– Idag var det nattsvart.

För Gamla Stans del väger derbytriumfen tungt i kampen om en allsvensk kvalplats.

– Vi har bestämt att vi ska gå för att vinna våra resterande matcher, sedan får vi se hur långt det räcker. Det känns dock fantastiskt att vi kan peaka nu när det betyder som mest, avslutar Fabian Karlstén.

 

Mer från Sport

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 9 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 5 december 2017

Artiklar från 4 december 2017

Artiklar från 3 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 26 november 2017

Artiklar från 19 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen