Gamla Stans konkurrent går för kval

En del av snacket kring herrarnas division I har handlat om att Ersboda inte skulle vilja ta steget upp till allsvenskan. ”Hamnar vi i ett kval så ska vi försöka vinna”, slår spelande tränaren Johan Brolin fast.

De fyra första lagen i division I Norrland går till allsvenskt kval. Däremot har andraplacerade Rig Umeå valt att tacka nej vilket medför att en femteplats också innebär kvalspel.

Just nu, med fyra omgångar kvar, är det en stenhård fight om de ädla platserna. Skelleftelaget Gamla Stan är sjua med 29 poäng, vilket är tre poäng bakom sexan Örnsköldsvik och femman IBF Dalen.

Fyra ligger Ersboda på 34 poäng. I helgen möts just Gamla Stan och Ersboda i en riktig sexpoängsmatch.

– Vi har en rätt så dålig trend just nu så poängen är lika viktiga för oss som för Gamla Stan, säger Johan Brolin, tränare i Ersboda.

Umelaget är nykomlingar i ettan och hade inför säsongen ingen tanke på att kvala mot allsvenskan. Men blir det så att laget kniper en kvalplats så kommer man gå för avancemang.

– Visserligen har vi inte pratat om det i laget eller med föreningen i stort, och vi vet ju att det är stor skillnad både ekonomiskt och kvalitetsmässigt mellan allsvenskan och division I. Men vårt mål är att vinna varje match och det gäller även om vi hamnar i ett kval. Men vi måste först och främst komma dit, säger Johan Brolin.

Poängen är lika viktiga för oss.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 27 december 2017

Artiklar från 25 december 2017

Artiklar från 21 december 2017

Artiklar från 16 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen