Avgörande dag för Gamla Stan: ”Ska göra vårt”

Gamla Stan behöver förlita sig på andra resultat för att ett allsvenskt kval ska bli verklighet. "Men vi kan bara påverka vår egen match och prestation", säger viktige backen, Pär Forsman.

Förutsättningarna inför sista omgången är enkla. Gamla Stan behöver placera sig femma eller bättre i division I-tabellen för att hamna i kvalet till allsvenskan.

Gamla Stan ligger just nu på sjätteplats – på samma poäng fast med sämre målskillnad än femman IBF Dalen, två poäng bakom fyran Ersboda samt tre pinnar efter trean Örnsköldsvik, som också har bättre målskillnad än Gamla Stan.

För Skelleftelaget avrundas seriespelet med hemmamatch mot ett formstarkt Luleå, som varit riktigt bra efter nyår.

– Det är väl lite oroväckande att Luleå har bra form. Men vi har också varit bra på slutet och vi ska komma ut med en jäkla energi och göra allt för att ta tre poäng, säger Fabian Karlstén, tränare i Gamla Stan.

Karlstén kommer inte byta om och spela själv men avslöjar dock att laget kommer till match med fullt manskap.

– Alla är tillgängliga och det känns bra. Vi ska se till att göra vårt sedan för vi hoppas att något resultat går vår väg.

Formen pekar uppåt för alla i laget.

Viktig pjäs

Pär Forsman gjorde sex assist när Gamla Stan vann med 6–0 senast mot K4. Den eminente backen känner sig också i bra form:

– Absolut, jag också att formen pekar uppåt för alla i laget. Samtidigt så handlar det om att prestera som bäst när det gäller som mest, så jag är inte nöjd än med min säsong, säger lagkaptenen.

Och precis som övriga i Gamla Stan vill inte Forsman spekulera i hur övriga matcher kommer att sluta.

– Det går ju bara hoppas att det ska gå våran väg. Men i slutändan kan vi bara påverka vår egen match och prestation.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen