Ilska i bottenlaget Rögle

Leksand lämnade på söndagen sista platsen i SHL när de i ett jämnt bottenmöte, med mycket nerver, slog Rögle med 3-2. Rögle tog ledningen i första perioden, men Leksand kom tillbaka och avgjorde i tredje perioden då Rögle sänktes av flera utvisningar.

2016-12-04 19:20

Tre mycket viktiga poäng stod på spel när bottenlagen Rögle och Leksand möttes. Rögle hade inför den här matchen förlorat åtta av de nio senaste matcherna. Inte undra på att självförtroendet inte var på topp.

Det märktes på flera sätt denna kväll på Röglespelarna, som bland annat fick alltför många onödiga utvisningar. Bland annat fick laget tre lagstraff.

- Så får det inte gå till i säsongens viktigaste match, suckade Christopher Liljewall.

Hans tränare Anders Eldebrink var ännu hårdare i den interna kritiken:

- Man kan undra om inte spelarna i laget pratar med varandra. Hur svårt kan det vara att byta rätt?

Utvisningar avgjordeRögle fick en smakstart när de tog ledningen med 1-0 efter bara 1.35. Visserligen kvitterade Leksand till 1-1 i början av andra perioden. Men då spelade Rögle riktigt bra och pressade Leksand fram tills utvisningarna avlöste vandra och Leksand kunde ta över matchen.

I början av tredje perioden fick Rögle, i ställningen 1-1, tre utvisningar i rad. Leksand gick då till ledning med 3-1 och Jon Knuts hade också pucken i nät som kunde betytt 4-1, men målet blev bortdömt. I stället reducerade Rögles Ludvig Rensfeldt till 3-2 och Leksand höll på att tappa matchen. LIF-tränaren Per-Erik Johnsson om situationen:

- Då kände jag att det var som vanligt. Vi hade inte marginalerna på vår sida.