Nollade Teg – nära nytt kontrakt

Glädje. Lejon gjorde en av säsongens bästa matcher när laget körde över Teg på hemmaplan. Matchen slutade hela 5–0 efter en lite målexplosion med tre mål på 44 sekunder i tredje perioden. Foto: Carina Kvist.

Lejons imponerande form fortsätter. En stark avslutning i tredje perioden gav en seger med hela 5–0 mot Teg. Och nu är kontraktet nära nog i hamn. ”Men vi tänker inte ta ut något än”, säger tränaren Tobias Carlsson.

Lejon har fått mycket luft under vingarna efter jul. Carlsson, Esserud och övriga tränarstaben har verkligen hittat nycklarna för att få sitt lag att höja sig.

Inledningen mot Teg var imponerande. Sett till alla målchanser hade Lejon i praktiken redan kunnat ha avgjort matchen i första perioden. Målskyttet öppnades av skyttekungen Mattias Törnqvist. Han la upp en riktigt snygg backhand i målet.

– Den satt bra. Riktigt skönt att vi fick in första pucken. Hela laget var bra i dag, berömde målskytten.

Martin Krasnican ökade på till 2–0 med drygt en minut kvar av första perioden.

Tappade

I andra perioden jobbade Teg för att hitta en väg in i matchen. Gästernas tuffa spel gav lite känslor till matchen, men Lejons försvar var habilt med målvakten Julius Toivola längst bak.

– Ändå var vi inte riktigt nöjda med hur det såg ut. Vi tappade lite andra, sa Carlsson självkritiskt.

Klart jag drömmer om att spela högre upp på sikt.

Med bara två mål till godo fanns en del nerv i den trejde perioden. Men Lejons utveckling har varit imponerande den här säsongen och defensiven var nästan prickfri. Trots spelövertag kunde inte Teg skapa de riktigt heta målchanserna.

Istället blev hårt jobbande Mikael Lockner stor segerorganisatör när han kämpade in 3–0. Hans mål knäckte viljan för Teg och av bara farten tryckte Lejon in ytterligare två mål. Totalt tre mål inom 44 sekunder.

Het på marknaden

Vinsten var viktig för Lejon, som med fyra matcher kvar att spela har åtta poäng ned till kvalstrecket nedåt. Redan på onsdag kan Lejon säkra ett nytt kontrakt.

Om det sker skulle det kunna ge oanade öppningar för säsongens toppar i Lejon. Mattias Törnqvist har varit en gigant efter jul och lär inte sakna anbud. Han har varit så het att han sannolikt kan bli föremål för att värvas innan transferstoppet av något lag.

– Finns minsta chans att vi kan vinna serien eller riskera att hamna under strecket kommer förstås ingen spelare att släppas, säger Carlsson.

Men med tanke på förutsättningarna är det mycket som talar att Lejon kan ha ett nytt kontrakt då – och befinna sig i ingenmansland.

– Klart jag drömmer om att spela högre upp på sikt, säger 23-åringen som leder skytteligan med tio mål på åtta matcher.

Taggar:

Mer från Sport

Artiklar från 26 april 2017

Artiklar från 16 april 2017

Artiklar från 18 mars 2017

Artiklar från 16 mars 2017

Artiklar från 13 mars 2017

Artiklar från 10 mars 2017

Artiklar från 9 mars 2017

Artiklar från 5 mars 2017

Artiklar från 19 februari 2017

Artiklar från 12 februari 2017

Artiklar från 8 februari 2017

Artiklar från 5 februari 2017

Artiklar från 29 januari 2017

Artiklar från 22 januari 2017

Artiklar från 15 januari 2017

Artiklar från 11 januari 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen