Lejon kryssade i Kiruna

SK Lejon tappade en 1–0-ledning och fick nöja sig med en poäng efter en suddenförlust i Kiruna. ”Vi gör ingen jättebra match spelmässigt, men vi krigar oss till en poäng”, säger Lejons tränare Tobias Carlsson.

Den första perioden i Lombiahallen blev väldigt händelsefattig och 0–0 i paus var inte helt ologiskt.

– Vi gör vår bästa period i första och vi hade också några bra lägen, säger Tobias Carlsson.

I mittperioden kunde Lejon spräcka nollan på hemmamålvakten Henrik Edström när Dominik Michalica hittade rätt efter 3.15.

Efter ledningsmålet hade Lejon en sämre period i matchen och med fem minuter kvar av den andra rundan valde Carlsson att ta timeout.

– Vi fick inte igång spelet mot ett Kiruna som stod upp väldigt bra defensivt. Vi ville rätta till vissa bitar mot deras defensiva spel.

Kiruna saknade inte chanser och med sju minuter kvar att spela kunde hemmalaget slå in kvitteringspucken bakom Lejonmålvakten Pavel Krajcovic.

– De tryckte på ordentligt, men vi försvarade oss bra. Vi hade någon kontring och chans att göra 2–0, men de lyckades kvittera. Efter 60 minuter var det ganska rättvist med 1–1, säger Carlsson.

Matchen gick till förlängning och där fick Lejon en tuff start i spel tre mot fem. Gästerna redde ut det numerära underläget, men precis när laget blev fulltaligt kunde Kiruna avgöra med 2–1 efter 2.15.

– Av någon anledning får vi alltid inleda förlängningen i spel tre mot fem, säger Carlsson.

”En viktig poäng”

Onsdagskvällen poäng betyder att Lejon i princip har säkrat nytt kontrakt i hockeyettan. Med tre matcher kvar att spela har Lejon nio poäng ned till kvalstrecket nedåt.

– Det var en viktig poäng vi tog, men jag har lärt mig att inte säga att det är klart innan det är klart till 100 procent, säger Carlsson.

Julius Toivola insjuknade i bussen på väg till Kiruna, men Pavel Krajcovic som fick chansen mellan stolparna svarade för en mycket stark insats.

– Vi har två väldigt bra målvakter, berömmer Tobias Carlsson.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 17 december 2017

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 3 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 19 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen