Västerbottens tjejer vidare till kvartsfinal

Foto: Privat. Västerbotten: Övre raden fr v: Vilma Nilsson Sofia Hörnqvist Linnea Sjölund Malou Berggren Sofia Eriksson Irma Ekdahl Rut Hedvall Tindra Björnvind Nedre raden. Emelie Lindh Alexandra Harnesk Saga Eriksson Alice Lundmark Alva Bergström Lovina Johansson Farrah Omayrat Liggandes. Klara Böökari Julia Nilsson

Västerbottens tjejer är vidare i Stålbucklan. Får i afton möta Södermanland i kvartsfinalen. En tuff uppgift mot ett lag som imponerat hittills i turneringen.

Den sista gruppspelsmatchen spelades mot Skåne/Blekinge. Förutsättningar var enkla för Västerbotten. De kunde förlora med fem mål och ändå gå vidare.

– Vi visste precis vad som gällde och spelade ett enkelt spel utifrån det, säger förbundskaptenen Patrik Rainersson.

För motståndaren Skåne/Blekinge var förutsättningarna annorlunda. De behövde vinna med 3–0 för att passera Östergötland.

– Det märktes. De kom ut med bra fart, säger Rainersson.

Skåne/Blekinge vann också matchen med 2–0. De jagade ett tredje mål på slutet. Tog ut målvakten men det hjälpte inte heller.

– Julia Nilsson i vårt mål blev återigen matchens lirare. Hon var lika stabil som tidigare, berömmer Rainersson och tillägger:

– Vi skapade också chanser och hade lägen både till 1–0 och 1–1. Men den här gången fick vi inte in pucken. Vi toppade inte heller laget på något sätt. Alla som är med på den här resan ska också känna sig delaktiga.

Västerbotten ställs nu mot Södermanland i kvartsfinalen klockan 17.45 i afton.

Södermanland blev tvåa i sin grupp men förlorade bara mot Ångermanland efter suddenstraffar. Imponerande 20–2 i målskillnad.

– Vi vet att det är ett lag med många bra skridskoåkare. Vi har inga speedkulor i vårt lag utan spelar mer kontrollerat. Men vi kommer laddade till den matchen, lovar Patrik Rainersson.

Klara Böökari, Clemensnäs, har råkat ut för en fotskada och kommer därför att agera andrakeeper resten av turneringen. Västerbotten har ju bara en målvakt i Julia Nilsson – Tindra Holm är upptagen av spel med AIK:s U16-pojklag.

 

Mer från Sport

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 3 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 19 november 2017

Artiklar från 18 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 15 november 2017

Artiklar från 13 november 2017

Artiklar från 12 november 2017

Artiklar från 10 november 2017

Artiklar från 8 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen