Käftsmäll direkt för Lejon

Notera att denna artikel är från 2017
Ge och ta. Mattias Törnqvist skapade som vanligt mycket offensivt för Lejon, men han fick ta mycket stryk matchen igenom.

Halvvägs genom matchen var Lejon spelmässigt i förarsätet, men efter ett omdiskuterat domslut rasade laget samman som ett korthus och premiären av fortsättningsserien slutade istället i en tung förlust.

SK Lejon kom ut som ett inspirerat lag i premiären av fortsättningsserien av Hockeyettan.

Gästande Örnsköldsvik är ett erkänt starkt lag, men till en början var det hemmalaget från Skellefteå som var det bättre laget rent spelmässigt – trots att Ö-vik hade förskaffat sig en tidig 1–0-ledning.

– Vi är lite försiktiga till en början, men vi tar över matchen allt eftersom, säger Lejon-tränaren Tobias Carlsson, som var tillbaka i båset efter att förre huvudtränaren Dan Selin hoppat av sitt uppdrag.

Lejon kunde kvittera 15 minuter in i den första akten genom spelskicklige junioren Elias Hult, men bara sekunder efter kvitteringsmålet tog Ö-vik ledningen på nytt – en 2–1-ledning som de kunde hålla perioden ut.

Omdiskuterat mål

I den andra perioden var Lejon på nytt pigga i benen och skapade ett par riktigt farliga målchanser för att kvittera, medan gästerna hade svårt att komma till giftiga lägen mot Lejon-målvakten Julius Toivola.

Trots det kunde Ö-vik utöka ledningen till 3–1 efter ett omdiskuterat mål som skapade stor irritation hos hemmalaget.

Domarna var jättebra. De var kanonbra hela matchen.

– Andra perioden är våran helt och hållet. Vi borde ha stänkt dit några kassar, fortsätter Lejon-tränaren, som i samband med 3–1-målet protesterade vilt då Lejons Mattias Törnqvist blivit fälld i ett friläge. Domaren friade och istället kunde Ö-vik kontra in sitt tredje för dagen.

– Vad ska jag säga? Det är ingen idé att kommentera. Domaren dömer.

Vad säger du om domarnivån i övrigt? Ni kändes inte helt nöjda.

– Domarna var jättebra. De var kanonbra hela matchen.

Efter 3–1 rasade Lejon samman i den sista perioden och föll till slut med hela 7–1.

– Man är ju inte nöjd när man förlorar med 7–1, det är man ju absolut inte. Vi räckte helt enkelt inte till idag, konstaterar Carlsson avslutningsvis.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 21 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 17 december 2017

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen