Insamling ska rädda Lejons resa

SK Lejons J20-lags framfart har lett till extra kostnader. Därför har spelarna startat en insamling för att inte tvingas betala helgens resa till Karlskoga ur egen ficka.

Förra säsongen slutade J20-laget sist i tabellen. Men med ett spännande lag på pappret var föreningens prognos att laget skulle kunna nå en mittenplacering i årets serie.

Men det blev betydligt bättre än så. Lejons J20 knep en topp 4-placering i serien för att därefter vinna slutspelet och således nå kvalspelet till nästa års J20 Superelit.

– Det har helt klart gått över förväntan. Givetvis jättekul samtidigt som kommande matcher inte fanns med i budget, säger Johan Marklund, ordförande i SK Lejon.

Bäst av tre

Det innebär att klubben inte har några pengar undanstoppade för helgens bussresa till Karlskoga. Matchserien spelas i bäst av tre där första matchen avgörs i Kopparhallen på torsdag och där match två och tre spelas i Karlskoga på lördag och söndag.

Och för att resan ska bli verklighet startade spelarna en insamling under söndagskvällen.

– Det har gått bra, vi har fått in ungefär halva summan av den budget vi satt för att spelarna ska få en bra reseplanering med bra förutsättningar, säger Johan Marklund när Norran pratar med honom under måndagskvällen.

Kan bli fler resor

Budgeten är satt på 70 000 kronor. Marklund berättar att swish-kampanjen fått bra genomslag där en hel del privatpersoner ställt upp. Samtidigt har flertalet företag klivit in och sponsrat till resan.

– Sen så kan vi ju gå vidare från den här matchserien och då väntar ju en resa till antingen Mora eller Karlskrona, säger Marklund, som berömmer sina J20-killar:

– De har visat en stor förståelse över situationen och verkligen ställt upp för att resan ska bli verklighet. De kommer även ordna aktiviteter i samband med hemmamatchen för att dra in extra pengar.

Vad händer om ni inte får in 70 000 kronor?

– Då får spelarna själva betala återstående summa. Men där vill vi givetvis inte hamna då målet är att de ska slippa betala ur egen ficka. Samtidigt så är de införstådda om vad som gäller, säger Marklund.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 17 december 2017

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 3 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 24 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen