Det blev för slitigt – Selin lämnar Lejon

Notera att denna artikel är från 2016

Han tog sig an nya uppdraget med glädje och energi. Men nu är Dan Selins ork slut, och han lämnar sin tränarroll i SK Lejon. ”Det är egentligen en heltidssysselsättning”, konstaterar han själv.

Den 4 januari drar hockeyettan norra vår igång för SK Lejons del, med en hemmamatch mot Örnsköldsviks HF. Då får SK Lejon klara sig utan huvudtränaren Dan Selin. Han kliver nämligen av sin post.

Att kombinera heltidsjobb med att träna ett division I-lag visade sig bli övermäktigt.

– Det har tagit på krafterna och till slut tappade jag motivationen. Jag tänkte bara ”vad gör jag här?”, säger Selin, som närmade sig den berömda ”väggen”.

– Jag kan säga att jag tror att jag var nära den. Jag minns att vi spelade en hemmamatch en onsdag och att jag skulle tanka bilen efteråt. Jag var så stressad att jag tankade bensin i en dieselbil. Då undrade jag vad jag höll på med – och förstod att jag måste göra någonting.

Läs också: Här är tränarteamet som tar över Lejon

Selin menar att det kan vara alldeles för tufft att jobba heltid och samtidigt träna ett lag på så pass hög nivå.

– Jag menar att det är det. En del kanske klarar det, men för mig, som jobbar med markarbete på dagarna, så var det för tufft. Att jobb halvtid, att jobba fram till 12, hade funkat för mig. Och ser man på de andra klubbarna i ettan så är det ofta heltidsanställda tränare, och det gör lite skillnad.

Det var som en sten som släppte.

Hur känns det att ha tagit det här beslutet?

– Om man får säga det, så känns det skönt. Det var som en sten som släppte. Mina tränarkollegor har tagit det bra, har pratat med spelarna. Det har inte varit några hard feelings.

Tuff höst

Lejon hade en tuff höstsäsong – kom sist i hockeyettan norra.

– Det har säkert påverkat mig. Men vi visste när vi gick in i det här att det skulle bli tufft, och att det inte skulle bli någon panik före jul. men visst, så klart det hade varit roligt om vi hade vunnit någon till match. Men vi mötte tufft motstånd – lag som Sundsvall, Asplöven och Piteå, som siktar på allsvenskan, och som har bättre ekonomiska resurser än oss, säger Selin.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 21 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 17 december 2017

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen