Här delar Foppa ut hundratusentals kronor till lokala idrottsklubbarna

Notera att denna artikel är från 2016

Malå IF och Bureå IF två av de stora vinnarna när Svenska Spel delar ut pengar.

Ungdomsidrotten i Västerbottens län tilldelas totalt 1 391 387 kronor när Svenska Spel delar ut pengar via projektet Gräsroten. Det är pengar som fördelas efter att de personer som spelar via spelbolaget väljer max tre föreningar som de ska stödja.

När det kommer till klubbar från norra länsdelen, så är det Malå IF, med 33 643 kronor, och Bureå IF, med 33 642 kronor, som är de stora vinnarna.

Hos Bureå IF är givetvis pengarna välkomna.

– Gräsroten ger föreningen möjligheten att låta alla barn och ungdomar vara med i våra aktiviteter. Gräsroten hjälper oss också att kunna köpa in material så vi kan bedriva vår verksamhet. Vi satsar på våra ungdomar, oavsett nationalitet, och på att alla ska kunna vara en del av vår förening, säger Helena Grenholm, ledamot i föreningen, i ett pressmeddelande.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen