Frölunda vann finaldramat

Det blev 4-3 för Frölunda mot tjeckiska storklubben Sparta Prag i Champions Hockey League-finalen.

Tredje finalen i Champions Hockey League på lika många år. Då försvarade Frölunda turneringssegern från förra säsongen. Det blev 4-3 mot tjeckiska storklubben Sparta Prag på hemmaplan. Och det krävdes alltså förlängning för att avgöra. Spel tre mot tre.

En och en halv minut in i sudden death stötte urgöteborgaren och klubblojale Nicklas Lasu in turneringens allra sista skott.

Hemmaspelarna vällde in på isen, kastade klubbor och handskar upp i luften och firade med kramkalas ute på isen.

– Jag vet faktiskt inte vad jag tänkte. Jag höll mig framme och gjorde allt jag kunde för att sätta dit den bara. Helt otroligt skönt att den gick in, säger Lasu under jubelkaoset.

Lasu, som har varit klubben trogen sedan 2005, fick också priset som finalens bästa spelare. Han hyllade laget efteråt.

– Vi har fyra bra kedjor som kämpar väldigt hårt. Det visade vi idag när vi kommer tillbaka efter att ha legat under två gånger.

Mest värdefull

Det var högljutt och så gott som fullsatt i Frölundaborg, göteborgarnas vikarierande hemmaarena när Scandinavium har varit uppbokad för Melodifestivalen. 6 044 på läktarna. Uppskattningsvis 500 var bortasupportrar. Både de och merparten av hemmapubliken stannade kvar för att hylla sina lag.

Amerikanen Casey Wellman blev poängkung i Champions Hockey League medan lagkaptenen Joel Lundqvist fick priset som hela turneringens mest värdefulla spelare. Han var också den förste att höja CHL-pokalen den här gången – i år igen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är en turnering med många bra lag, och att vinna två år i rad är väldigt speciellt.

Sikar på nytt guld

Frölunda, som också är regerande svensk mästare, är mitt inne i en av föreningens mest framgångsrika perioder någonsin.

Tränaren Roger Rönnberg:

– Det är ett nytt lag i år och att få vinna den här turneringen betyder mycket för killarna. Vi kommer att ta med oss den här känslan resten av säsongen, känslan att vi vet hur det känns att vinna.

Det är tio omgångar kvar innan SHL-slutspelet börjar. Frölunda ligger tvåa i tabellen bakom formstarka Växjö.

– Vi har fokus inställt på att göra en bra avslutning av grundserien, säger Nicklas Lasu. Sedan vet man aldrig vad som kan hända. Men det är klart att vi kommer att göra allt vi kan för att försöka försvara SM-guldet.

Taggar:

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen