Fotbollslivet leker för Guidetti

Notera att denna artikel är från 2016

John Guidetti har tagit chansen när han har fått den i Celta Vigo. Förutom starka arbetsinsatser i anfallet har han gjort sex mål bara i januari. Den senaste fullträffen, onsdagens drömmål som bidrog till att Atlético Madrid knockades i spanska cupen, smällde extra högt.

– Jag har gjort några viktiga mål i min karriär. Det här var också det, eftersom det betydde 2-1 mot en riktigt bra motståndare. Så man kan säga att det var ett av mina största mål, säger Guidetti.

Bofast i startelvan

Det är i lokaltidningen Faro de Vigo som den 23-årige svensken ger en stor intervju inför ligamatchen borta mot Las Palmas. Han är het nu, precis som stadens stolthet Celta. Efter en höst mestadels på bänken har John Guidetti varit bofast i tränaren Eduardo Berizzos startelva den senaste tiden.

– Han sade från första stund att jag skulle lita på att min tid skulle komma. Jag visste att han trodde på mig, säger Guidetti.

– Jag tycker att han har skött det väldigt bra. Jag har fått minuter i nästan varje match. Inte många, men minuter som har gjort att jag har kunnat utvecklas i världens bästa liga. Sakta men säkert har jag fått spela mer och mer, och nu är jag beredd på att spela mer och bättre och njuter mycket av det.

Tuffare konkurrens

Guidettis heta form gör rimligen att han har goda möjligheter att vara med i den svenska EM-truppen i sommar. Men i Celtas anfall kommer konkurrensen att hårdna inom kort. Anfallsstjärnan Nolito är på väg tillbaka från skada och klubben har dessutom värvat anfallaren Claude Beauvue.

– Jag kan spela från start eller komma in från bänken, men det viktigaste är alltid laget. Att vi fortsätter spela bra och vinna matcher. Jag kommer alltid försöka göra mitt bästa i varje situation, säger Guidetti till Faro de Vigo.

Trots femteplatsen i ligan och semifinalplatsen i cupen – där Celta på fredagen lottades mot Sevilla – vill han inte sväva iväg inför fortsättningen av säsongen.

– Jag tror att en av sakerna som gör att det går så bra för oss, är att vi inte tänker på lång sikt utan på nästa match.

På söndag kväll jagar John Guidetti nya mål och poäng på Estadio de Gran Canaria i Las Palmas.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen