Marklund femmålsskytt

En stark första halvlek gav Moröherrarna ett ointagligt försprång i träningsderbyt mot Sunnanå. ”Vi var väldigt effektivt i första”, säger Moröns tränare Fredrik Asplund efter segern där Andreas Marklund blev femmålsskytt.

Morön gjorde allt rätt i första halvlek och de ledde med 2–0 redan efter tio minuter.

– Vi gör en riktigt bra halvlek. Vi satte hög press och är effektiva när vi får lägen, säger Asplund om 4–1-ledningen i paus.

I andra halvlek agerade inte Morön på samma sätt.

– Vi blev bekväma och gör en del konstiga värderingar. Det måste vi jobba på, det är inte bra att ta med sig, säger Fredrik Asplund.

”Väldigt trevande”

Division III-nykomlingen Sunnanå gjorde årets första match på fullstor plan och det märktes tydligt i första halvlek.

– Vi var väldigt trevande i början. Morön pressade högt, men när vi hittade in i det och vågade spela vårt spel så kunde vi spela oss ur den och skapa lägen, säger SSK-tränaren Erik Jansén och fortsätter:

– En godkänd första match som tydligt visade på några styrkor, men också på saker vi behöver förbättra.

Spets framåt

Moröns forward Andreas Marklund gjorde lite som han ville i anfallet. Han svarade för samtliga fem mål. William Ögren agerade med stor pondus i backlinjen. Sunnanå gjorde vad de kunde, utan att räcka till.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen