Sverige vidare i EM trots förlust mot Italien

Sverige avslutade gruppspelet genom att förlora mot redan utslagna Italien. Men 2–3-förlusten till trots så blir det kvartsfinal – mot hemmanationen Nederländerna. "Jag vet inte vad som hände", säger Lotta Schelin till TV4

Matchen mot Italien började med en rejäl kalldusch.

I den femte minuten bröstade Linda Sembrant ner bollen när den slogs in i svenskt straffområde i en i italiensk spelvändning. Men i stället för att själv få kontroll på bollen, gav hon ett perfekt läge till Daniela Sabatino, som tryckte in 1–0-målet bakom Hedvig Lindahl.

Därmed var Sveriges och Lindahls EM-nolla spräckt.

Ordnade straff

Lotta Schelin utjämnade till 1–1 från elva meter, sedan Stina Blackstenius ordnat fram en straff.

2–1 till Italien kom i 37:e minuten. Linda Tucceri Cimini slog in en perfekt krossboll mot bortre stolpen där Sabatino – igen – lobbade in bollen med en volleyträff. Stina Blackstenius, som ordnade straffen till 1–1, klev sedan fram igen då hon från nära håll stötte in 2–2 efter 47 minuter.

Men italienskorna skulle få det sista ordet, då Cristiana Girelli blev serverad på den bortre stolpen och kunde stöta in 3–2-målet med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Vi kämpar på. Det blir Nederländerna nu. Vi är taggade och kommer göra allt vi kan för att ta oss vidare.

Mardrömsmotstånd

Samtidigt som Sverige förlorade så vann Tyskland sin match mot Ryssland med 2–0, vilket innebär att Sverige slutar tvåa i gruppen och får möta hemmanationen Nederländerna – som vann grupp A – i kvartsfinalen.

– Jag vet inte vad som hände. Det är svårt att säga. Vi kommer in bra i andra halvlek och trycker in 2-2. Sedan får Italien en kontring och sätter den, säger Lotta Schelin till TV4.

– Förändringarna i backlinjen? Så är det. Det blir lite annorlunda backlinje, men så kan det gå. Vi kämpar på. Det blir Nederländerna nu. Vi är taggade och kommer göra allt vi kan för att ta oss vidare, fortsätter hon.

TT/Norran

Taggar:

Mer från Sport

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen