Stabila insatser för Morön och FF

Skellefteå FF vann mot division I-laget Thorensgruppen samtidigt som Moröns damer nollade Alvik.

FF stod för en stabil insats i Ö-vik. Man visade riktigt bra inställning, höll ihop laget defensivt samtidigt som man satte press i rätt lägen.

– Vi gjorde de saker vi hade kommit överens om. Dessutom ställde vi om väldigt bra, säger tränare Dan Burlin, som gav beröm till mittbackarna för dagen, Kenneth Mukisa och William Schönfeldt.

– Flera gjorde det riktigt bra. Det var kul att se hur vi hanterade att spela på stor yta igen.

Höll nollan

För Morön blev det noll mål i baken efter en solid defensiv insats i Luleå.

– Vi har prioriterat försvarsspelet så här i början på säsongen, så kul att de sitter. Offensivt har vi mycket boll men där finns det mer att hämta, och det kommer bli bättre, säger tränare Samir Kanlic, som lyfte fram Mimmi Weidersjö, född 2001.

– Sen bevisade ”Kricka” (Christine Tjärnlund) att hon kommer bli jätteviktig för oss i sommar. Hon är ett hit hela tiden.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen