Den oväntade vinnaren

Locket av. Johan Hellström lyfter pokalen. Sunnanå var överlägset i finalen i Electrolux home cup. De vann herrfinalen klart över favoriten Skellefteå FF: Foto: Carina Kvist.
Moröns Christine Tjärnlund fick pris som turneringens lirare.
Morön vann electrolux home Cup på damsidan.

Herrfinalen blev en ensidig historia i Electrolux Home cup. Med det var inte favoriten Skellefteå FF som vann – utan uppstickaren Sunnanå. På damsidan däremot, var Morön på en helt egen nivå. ”Det ser ut som om vi har en rolig väg att vandra på”, sa Morötränaren Samir Kanlic.

Inget av motståndarlagen hade något att sätta emot. Bortsett utjämningsstraffarna hade Morön 33–0 i målskillnad. Finalen blev inget undantag. Morön vann klart över Clemensnäs.

– Det var mycket att glädja sig åt. Vi körde med tre sexor och alla levererade, sa Kanlic.

Christine Tjärnlund blev utsett till turneringens spelare och Åsa Karlsson vann skytteligan.

Bra start

Skellefteå FF övertygade i kvartsfinal och semifinalen. Deras motståndare Sunnanå, som är nykomlingar i division III, hade en desto tuffare väg.

– Vi fick jobba hårt för att ta oss vidare, men det stärkte oss också, sa tränaren Erik Jansén.

Sunnanå hade drömt om att få Skellefteå FF i finalen.

Vi körde med tre sexor och alla levererade.

– Vi visste att vi skulle ha en bra chans om vi skulle möta dem. Vi har ju vunnit mot dem tidigare den här säsongen.

Finalen i bollhallen på Norrvalla började lite trevande för Sunnanå, som fick en bonusstraff för att de ligger en division under FF. Oscar Forslund kunde inte sätta straffen, men han skulle få revansch.

Bra försvar

FF kom med en stark uppställning med både Leo Englund och Petter Gustafsson på planen. Men Sunnanå var oerhört bra på att neutralisera FF i uppspelen och samtidigt bjuda på flera fina vändningar i spelet.

Sunnanå skapade de främsta möjligheterna och i den sista matchminuten i första halvlek kom matchens två första mål. Först gjorde stortalangen Ayanle Ismail Ahmed mål och nästan direkt efter gjorde Marcus Svensson 2–0. Det andra målet kom med bara ett par sekunder från slutsignalen.

I andra halvlek fick Oscar Forslund revansch för straffmissen, när han iskallt satte 3–0. FF skapade i stort sett inga heta chanser, trots spelövertag.

– Vi kom inte upp i finalen. Totalt sett gjorde vi ändå en bra turnering. Sunnanå vann välförtjänt, det är bara att gratulera dem, sa FF-tränaren Dan Burlin.

Han lyfte fram Leo Englund som en av sina bästa spelare under helgen.

– Det är kul att se hans inställning.

Jansén kunde konstatera att Sunnanå ser fortsatt starka ut under försäsongen.

– Ytterligare en riktigt kul seger. Men framförallt är jag glad över alla glädje vi har när vi spelar.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen