Nu ska fotbollen dela ut gröna kort

Framöver blir gröna kort ett nytt begrepp på planen för unga fotbollsspelare i Västerbotten.

Nu införs det ett grönt kort för fair play på alla fotbollsmatcher för barn och unga i Västerbotten.

Efter varje match får en spelare i varje lag ett grönt kort av motståndarlagets ledare. Kortet ska gå till en spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt.

Bakom initiativet, som ska bidra till en bättre stämning på och runt fotbollsplanerna, står Västerbottens Fotbollsförbund tillsammans med Länsförsäkringar Västerbotten och Sportswik.

– Vi har märkt att klimatet kring fotbollsplanerna har hårdnat den senaste tiden, och framför allt bland barn och ungdomar. Det vill vi motverka. Fotbollen ska skapa samhörighet i form av mångfald, glädje, gemenskap och folkhälsa, säger Lars Lindgren, kanslichef på Västerbottens Fotbollförbund, i ett pressmeddelande.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen