Nu startat fotbollen på allvar i Skellefteå

Moröns herrar och damer får tufft motstånd på hemmaplan. I Umeå blir det ett klassikermöte mellan Sunnanå och Umeå IK.

Snön är bortplogad på Norrvalla och Guldvallen. Moröns herrar är ett av lagen som kliver ut på Norrvallas konstgräs. Man gör det mot division I-laget Umeå FC.

– Det känns jättebra att få komma ut och spela, och speciellt med det vädret som det verkar bli i helgen. Det ger en känsla av vår, säger tränaren Fredrik Asplund.

Det har varit rörigt i Morön med massor av skador och en hel drös spelare saknas i helgens match.

– Det blir en viktig match och en väldigt tuff match. Det är bra att få en match och vi ska testa vissa saker och förhoppningsvis få svar på frågor. Resultatet har ingen betydelse.

Moröns damer möter Team TG.

– Det blir roligt att koma ut efter två matcher i Arcushallen. Det blir ju som en hemmapremiär. Det ser ganska bra ut i laget. Vi har två stycken, Emma Axelsson och Elin Pettersson, som vi väljer att vila då de haft lite skadeproblem. Vi möter en förväntad toppkonkurrent i serien, så det ska bli kul att stämma av läget, säger assisterande tränaren Fredrik Hillergren.

Det ger en känsla av vår.

Sunnanå möter Umeå IK i Umeå. De nya amerikanskorna har inte kommit på plats ännu.

– De kommer nog i början av april. Vi har alla på plats på utom Jessika Sikström och Kajsa Norgren, och har fyllt på med tre F19-spelare. Jag tror att vi kommer att få nöta vårt försvarsspel och nöta lite uppspel. Det blir tufft, men nyttigt, säger tränaren Jenny Svanberg.

Till sist så blir det allsvensk besök på Norrvalla också. I ligacupen så möter Skellefteå FF:s U16 Djurgården på söndag.

En matig helg alltså för den fotbollsintresserade.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen