Förutsättningarna i Sveriges VM-kval

Foto: Sˆren Andersson/TT.

Sverige besegrade Luxemburg med rekordstora 8–0 i VM-kvalet. Här ger Norran förutsättningarna inför avslutningen på tisdag.

Sverige har ett jätteläge att bli sämst tvåa i gruppen. Sverige får inte förlora med mer än 6–0 i sista mötet med Nederländerna, eller Holland som de brukar kallas i fotbollsammanhang.

Sverige har nämligen 12 mål bättre målskillnad än Arjen Robbens lag.

Dessutom är det redan klart att Sverige kommer att tillhöra de åtta bästa tvåorna som får kvala om de inte förlorar med mer än sex mål.

Skulle Sverige spela oavgjort eller vinna är det redan kvalklart. Skulle dessutom Frankrike tappa poäng mot Vitryssland kan Sverige vinna gruppen och vara direktkvalificerat för VM i Ryssland. Men det känns inte så troligt.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen