Fick en lektion av favoriten

Notera att denna artikel är från 2016
Vann närkamper. Frida Karlsson var en av de bästa i Morön. Men i träningsmatchen mot Umeå Södra blev det förlust med 0–4. Foto: Carina Kvist.
Bra start. Umeå Södra sprang i väg till 3–0 i målprotokollet redan i första halvlek. Foto: Carina Kvist.
Favoriter. Umeå Södra är en av favoriterna i årets division I. Foto: Carina Kvist.

Umeå Södra förväntas bli ett topplag den här säsongen. Morön fick veta vad de har att vänta mot topplagen i årets serie. Det slutade med förlust, 0–4. ”Jag är missnöjd med resultatet”, konstaterade tränaren Samir Kanlic.

Umeå Södra spelade kval till elitettan ifjol och var ytterst nära att ta steget upp. Laget har ungefär samma trupp den här säsongen som ifjol och tillhör återigen favoriterna i division I.

De levde definitivt upp till favoritskapet i första halvlek mot seriekollegorna Morön. Ett friläge och två långbollar gav utdelning tre gånger om. Gästerna var i ledning med 3–0 i paus på Norrvalla.

– De är ett bra lag och har några omställningar. Men vi är bättre i andra halvlek, sa Frida Karlsson.

Hon spelade på mittfältet och bidrog med hårt arbete i den vårvarma eftermiddagen. Spelaren är en av en hel hög spelare som har lämnat Sunnanå för att spela i Morön.

– Jag trivs bra. Jag har ju spelat i Morön förut också. Det känns bra.

Karlsson spelade mittback med stor framgång i Sunnanå, men har så här långt fått spela en position högre upp i banan i Morön.

Vi är bättre i andra halvlek.

– Det är kul att spela på båda positionerna. När jag är mittback brukar jag längt till mittfältet och tvärtom när jag är på mittfältet, säger Karlsson.

Spelar ihop laget

Med så många nya spelare finns det en hel del att jobba med för tränaren Samir Kanlic.

– Första halvlek var vi inte riktigt där. Umeå Södra utnyttjade det skoningslöst. I andra halvlek blev vi mycket bättre.

Nina Lyxell och Julia Skoglund skapade varsin jättefin möjlighet efter drygt 20 minuter in i andra halvlek, men lyckades inte spräcka nollan

Istället kunde Umeå Södra kontra och göra sitt fjärde mål i 80:e minuten. Det fastställde slutresultatet.

Förlusten är den största under försäsongen för Morön, som gjorde sin femte match.

– Det märks att de är ett topplag. De höll en helt annan nivå än de lag vi har mött tidigare. Vi är inne i en uppbyggnadsfas och jobbar vidare.

Frida Karlsson och Nina Lyxell var lagets toppar. Wilma Lindberg gjorde ett piggt inhopp.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen