Dubbla derbyn mellan Morön och Sunnanå i helgen

Dessa träningsmatcher spelas i fotboll i helgen.

Helgens på förhand mest spännande match är säsongens första derby mellan division I-lagen Sunnanå och Morön. Ett chans för båda lagen att se var man står.

– Det blir spännande och roligt. Man vill alltid vinna sådana här matcher, men vi ser långsiktigt. Vi ska vara som bäst när serien drar igång, säger assisterande tränaren Alexandra Nilsson.

Jessica Sikström och Caisa Norlund saknas fortfarande och man har ett par spelare som är på Cup Kommunal.

– Vi får se om det blir någon speltid på dem, vi kommer att lyfta upp några U19-spelare också, säger Nilsson.

Morön ser fram emot matchen.

– Första av två träningsmatcher mot dem. Derbyn är alltid speciella och extra roliga, det blir intressant. Dels att se extra sporre. Förhoppningsvis en toppmatch i seriespelet, säger assisterande tränaren Fredrik Hillergren.

Man saknar ett stort antal spelare.

– Vi har ett gäng som spelar Cup Kommunal i Stockholm, två med sjukdomar, systrarna Jenny och Josefin Marklund, två är bortresta, Felicia Orderud och Erika Karlsson, den äldre, och Elsa Stocksén och Amal Ibrahim som varit skadade och kör på egen hand.

Båda division II-lagen på herrsidan, Skellefteå FF och Morön matchar.

Skellefteå FF möter division III-laget Bergnäset, medan Morön möter division III-laget Sunnanå, båda på lördag.

FF får tillbaka en mittback.

– Joakim Wikberg gör comeback. Han ska spela en halvlek i morgon, max. Det känns väldigt roligt, säger tränaren Dan Burlin som missar matchen på grund av tränarkurs.

– Den här gången möter vi ett division III-lag. Vi har mött division I-motstånd två helger i rad nu där vi fått jobbat hårt med defensiven, det ska vi fortsätta med och nu är tanken att vi ska lägga till offensiven mer.

Morön har haft en hel del skador, men nu börjar det se ljusare ut.

– Filip Olofsson tillbaka efter jobbresa, Sebastian Shafei Åhman är tillbaka från Lycksele och båda kommer att få minuter, Hannes Wikberg är tillbaka efter skada och Max Ledin testar också, säger tränaren Fredrik Asplund.

Nyförvärvstrion från FF, Kevin Forss, Oscar Larsson och Filip Forsgren vilar tillsammans med Christoffer Tegelind och Mattias Hedberg Dackenberg.

– Vi ha tre punkter som vi ska jobba med hela vägen fram till seriestat, vi ska fortsätta göra det i helgen. Så det är inga konstigheter.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen